23948sdkhjf

Rätt mått fett utlovas

Ett fabriksmonterat centralsmörjningssystem ska anpassa sig efter maskinens behov och se till att smörjningen fungerar optimalt, lovar Huddig.

Huddig lanserar ett nytt centralsmörjningssystem, Huddig Central Lubrication System,.

HCLS, beskrivs som adaptivt, systemet styrs av maskinens styrsystem och fettmängden ska justeras adaptivt beroende på vilken funktion som används mest: grävning, lastning eller transport.

Föraren ska också kunna manuellt kunna justera nivån av smörjning i displayen i förarhytten, om behov uppstår.

Systemet fabriksmonteras, något som enligt Huddig leder till optimala slangdragningar med förborrade genomföringar och kanaler och en minimal risk för tvära böjar och slangbrott.

Enligt Huddig täcker systemet hela maskinen, inklusive tillbehör som till exempel tiltrotator eller järnvägsutrustning, det ska också gå att bygga ut till samtliga tillbehör.

HCLS har tagits fram i samarbete med Beka Lubrications, systemet är ett tillval men enligt Huddig levereras merparten av de beställda maskinerna med det nya systemet.

Fotnot: Bilden till den här artikeln hör till ett reportage vi gjorde i fjol, om Kenteprenad som skaffat grävsystem till sin grävlastare. Läs gärna om det här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172