23948sdkhjf

Passiv stororder för Åhlin och Ekeroth

De har fått i uppdrag att uppföra en sjukhusbyggnad med passivhusteknik till ett värde av 200 miljoner.
Avtalet mellan Region Östergötland och Åhlin och Ekeroth byggnads AB är en samverkansentreprenad. Totalt är den värd runt 200 miljoner kronor. Byggnaden, Tinnerbäckshuset, kommer att bli en del av Linköpings universitetssjukhus, det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Åhlin och Ekeroth byggnads AB har tidigare erfarenhet från att bygga passivhus, men inget som kommer i närheten av den här storleken. Tidigare har det varit villor och radhus, inte en stor sjukhusbyggnad. De har tidigare gjort andra större byggnationer för Region Östergötland i just sjukhusmiljöer.

– Vi ser verkligen fram emot ännu ett projekt i samverkan med Region Östergötland. Att tillsammans få möjligheten att bygga ett passivhus i detta jätteformat är en stimulerande utmaning, säger Åhlin och Ekeroths projektchef Rickard Piehl i pressmeddelandet.

Bygget kommer att ske i två etapper. Först 15 000 kvadratmeter och därefter ytterligare 9000 kvadratmeter. De har hela ansvaret för grundläggning och utvändiga stomkompletteringar samt allmänna arbeten och platsledning.

Byggnaden byggs i åtta plan och kommer samla all psykiatrisk vård, beroendevård och habilitering i samma byggnad när den är färdigställd. Målet är att den då ska vara en av landets energisnålaste sjukhusbyggnader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079