23948sdkhjf

Transtema fortsätter fibersatsning

Transtema köper en majoritetsandel i Sävedalenbaserade Nordlund Entreprenad.

Transtema fortsätter sin inköpsrunda bland entreprenörer nischade mot fiberförläggning. I början på året förvärvades Norbergsbaserade AJ Entreprenad. Nu har blickarna riktats mot Göteborgsområdet och Sävedalenbaserade Nordlund Entreprenad som köpts till 60 procent.

Nordlund Entreprenad etablerades 2012 och omsätter i dag cirka 14 miljoner kronor med 18 anställda. Bakom företaget står Johnas Nordlund som nu valt att avyttra större delen av aktierna, men som enligt nuvarande planer kommer att kvarstå som företagets vd och driva bolaget vidare som tidigare.

– Vi har under flera år arbetat med bolag inom Transtemakoncernen och trivts väldigt bra med samarbetet. I och med att vi nu blir en del av koncernen säkrar vi inte bara vår egen tillväxt utan kan även bidra positivt med både affärer och kompetens till koncernen som helhet, säger Johnas Nordlund.

Förvärvet omfattar en kontant ersättning på en halv miljon kronor. Därutöver har Transtema Group en option som innebär att resterande 40 procent av aktierna kan köpas inom en treårsperiod.

Företagsledningen räknar med att förvärvet kommer att bidra positivt till koncernens rörelseresultat under 2017. Detta trots att Nordlund redovisat ett minusresultat på cirka en miljon kronor under det senaste räkenskapsåret, vilket hänförs till kundförluster om ungefär två miljoner kronor.

– Markentreprenörer med den typ av spetskompetens som finns inom Nordlunds kommer att vara till stor nytta för oss, både inom och utom landet, säger Magnus Johansson, vd i Transtema Group.

Transtema planerar, projekterar och bygger bland annat optifibernät och andra typer av kommunikationsnät. Genom förvärvet får det Mölndalsbaserade företaget tillgång till en entreprenör, specialiserad på fiberförläggning i det egna närområdet.

Magnus Johansson har tidigare slagit fast att förvärvet av fiberförläggare är en del i ambitionen att vara en av Sveriges ledande nätbyggare. Tidigare lades markarbeten alltid ut på entreprenad. Nu kan kompletta fiberprojekt genomföras helt i egen regi, vilket utlovas innebära bättre kontroll och bättre kvalitet i projekten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078