23948sdkhjf

Rosa skopan blev viral succé

"Vi sa på skoj: Det är vi och Justin Bieber som har haft så många likes i helgen"
Oktober månad är månaden för rosa bandet, då bröstcancer uppmärksammas. Nu har Götene UFO erbjudit sina kunder att vara med och bidra till cancerforskningen och samtidigt få en färggrann skopa.

– Det blev succé på Facebook över helgen, vi blev väldigt förvånade. 1800 likes eller något sånt. Det är fantastiskt, säger Götenes UFO:s vd Sven Lans till Entreprenad.com om deras lansering av kampanjen.

Skopan målas rosa och på den svetsas också en mustasch, för att även täcka in november månads fokus på prostatacancer. Lite extrajobb blir det, men inte så mycket enligt Sven Lans.

– Målningen gör vi ju ändå så om det är rosa eller någon annan färg spelar ju ingen roll. Mustaschen skär vi ut i plåt och så svetsar vi dit den och målar den blå.

För varje rosa skopa som säljs kommer Götene att skänka 250 kronor till cancerfonden. Köparen har också möjlighet att lägga samma summa extra. Götene har tidigare år valt att stötta just cancerfonden, men inte på det här sättet.

– Dels får vi möjlighet att skänka ett större belopp än tidigare och dels får kunderna möjlighet att ge beloppet per skopa, så det kan nå ett större antal företag. Sen sammanställer vi och skänker pengarna till cancerfonden i slutet av november.

De som väljer att vara med och skänka pengar får också exponering på företagets Facebooksida. Om företagen gör det blir summan 500 kronor per skopa.

– Vi får se hur många ordrar det kommer. Vi har inga förväntningar på någon siffra. Kan vi komma upp i 15 000-20 000 kronor skulle jag vara jättenöjd, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063