23948sdkhjf

Hyundai strävar mot toppen

300 miljoner euro har Hyundai investerat i sitt nya europeiska högkvarter som just öppnats i Belgien.

Senast år 2023 ska Hyundai vara en av världens fem främsta tillverkare av entreprenadmaskiner. Det är en ambitiös målsättning från företagsledningen som nyligen såg en milstolpe passeras i och med det officiella öppnandet av företagets nya Europakontor i belgiska Tessenderlo.

1 april blev Hyundai Construction Equipment en egen affärsenhet och när företaget härom dagen öppnade sitt nya europeiska huvudkontor i Tessenderlo var budskapet mycket tydligt: Nytt företag, nytt huvudkontor, ny vision. Och företagsledningen är inte buskablyg – målsättningen är att vara ett av världens fem främsta tillverkare senast 2023 är högt ställd.

- Den nya anläggningen är ett steg framåt för vår europeiska avdelning. Efter att den blev en oberoende affärsenhet tidigare i år, omprofileringen av företaget och definitionen av vår globala vision för 2023, är det nya europeiska huvudkontoret en tydlig signal till marknaden att vi är här ... och att vi är här för att stanna, säger Alain Worp, vd för Hyundai Construction Equipment Europe.

Byggnaden har skapats av den välrenommerade belgiska arkitektfirman Infrabo med stor erfarenhet av b2b-branschen medan byggnadsuppdraget genomförts av Cordeel – en belgisk företagsgrupp med byggverksamhet i flera länder i Väst- och Östeuropa.

De höga ambitionerna och stora förväntningarna går igen i den futuristiska arkitekturen som ger företaget en intresseväckande och något kaxig profil. Totala investeringen ligger kring 300 miljoner euro som har använts för att skapa en tre våningar hög byggnad med 5 400 kvadratmeter kontorsyta, 13 000 kvadratmeter lagerlokal, utbildningslokaler, eventhall och showroom.

Med den sammantaget 81 000 kvadratmeter stora anläggningen har kapaciteten för förvaring och hantering av maskindelar fördubblats. Samtidigt ökar möjligheterna för utbildning av såväl återförsäljare som kunder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062