23948sdkhjf

H Ekberg spedition köps upp av NTex

Stärker sina marknader i främst Frankrike och Belgien.
Ntex köper Helsingborgsbaserade H Ekbergs spedition. Ett företag som riktat in sig på transporter till den europeiska kontinenten, det skriver NTex i ett pressmeddelande. Det innebär att NTex får sju nya speditörer och utökar också sin omsättningen, som för H Ekberg Spedition låg på 60 miljoner kronor 2016.

– Utöver våra specialtransporter kommer vi nu att ha ett 30-tal trailers som dagligen kör mellan Sverige och Frankrike samt Belgien, säger NTex vd Thomas Ström i pressmeddelandet.

För att kunna möta framtida utmaningar på bästa sätt började H Ekbergs spedition titta på möjligheterna att hitta en köpare för företaget. De menar på att det har blivit ett tuffare klimat för företagen i branschen. De tittade på ett flertal olika företag innan valet till slut föll på NTex.

– För att kunna möta detta klimat och de ständiga förändringar som kommer inom till exempel lagar, samtidigt som vi upprätthåller servicenivån jämtemot våra kunder, kändes det naturligt att gå upp i en större koncern såsom NTex, säger Henric Ekberg, vd på H Ekberg Spedition.

Uppdatering
I en tidigare version av artikeln skrev vi att H Ekberg spedition på grund av sin storlek kände sig "tvingade" att hitta en köpare. Företaget hörde efter publicering av sig till Entreprenad.com och förtydligade att de aldrig känt sig tvingade till en försäljning. För tydlighets skull valde vi därför att formulera om en bit av texten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08