23948sdkhjf

Strukton rail prisade innovatörer

Under Nordic rail passade Strukton rail på att dela ut sitt nya innovationspris.
Strukton rail har instiftat priset Strukton Innovation Award. För första gången delades det ut under torsdagen på Nordic Rail i Jönköping, och vinnare blev projektet ePilot.

Vinnarprojektet ePilot är ett samarbetsprojekt som drivs av Luleå tekniska universitet med målet att förbättra punktlighet och minimera störningar på järnvägen, genom beslutsstöd för underhållsåtgärder.

Motiveringen varför e-pilot vann lät såhär: "Med visionen om en punktlig järnvägstrafik, med rätt underhållsåtgärder vid rätt tidpunkt, är ePilot ett utvecklings- och implementeringsprojekt som ligger helt rätt i tiden. Samhället rör sig snabbt framåt och ePilot är experimentlådan som kan ge branschen rätt verktyg för att hänga med i utvecklingen."

Övriga nominerade finalister var Flexiwaggon, branschprogrammet KAJT samt Torsten Nederman, sektionschef inom SL, trafikförvaltningen i Stockholm.

Priset har enligt Strukton rail instiftats för att stimulera utveckling i järnvägsbranschen. de nominerade var både projekt, företag och personer. Finalisterna togs ut med motiveringen att de har bidragit till innovativ utveckling inom teknik, planeringsprocesser och arbetsmetoder.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Peab bygger testbana för 730 miljoner
Kontrollera betongen med drönare och AI
SCB: Byggtakten minskar
Ny säkerhetsnivå utlovas
Swecons servicemarknadschef summerar sitt första år
Snøhetta visar vägen till koldioxidneutrala byggnader

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203