23948sdkhjf

Storsatsning på däckproduktion i Europa

Bridgestone investerar motsvarande drygt 2,5 miljarder kronor i tre europeiska produktionsanläggningar. Bland annat vill företaget öka produktionskapaciteten och skapa förutsättningar för ett ökat produktutbud.

- Investeringen drivs av en ökad efterfrågan på våra premiumdäck. Satsningen gör det möjligt att stärka samarbetet med våra partners och ytterligare förstärka Bridgestones närvaro i Europa, säger Paolo Ferrari, vd för Bridgestone EMEA.

De produktionsanläggningar som berörs finns i spanska Burgos samt i Poznan och Stargard i Polen. Enligt planerna sprids investeringarna under en femårsperiod med målet att alla uppgraderingar ska vara i drift i början av år 2022.

Investeringen avser såväl nya maskiner som optimering av de befintliga produktionslinjerna. Förväntningarna är en 20-procentig utökning av produktionskapaciteten när uppgraderingarna väl är genomförda. Tanken är att den utökade kapaciteten bland annat ska utnyttjas för att utveckla och producera ett ökat utbud av produkter i form av såväl märken som storlekar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062