23948sdkhjf

Milslång kulvert grävs

Fjärrvärmeverket i Gislaved byggs ut. Kulvert grävs från två håll.
Det är en förlängning av fjärrvärmenätet som ska göra att Anderstorp får tillgång till fjärrvärme från verket i Gislaved. Kulvertar, för servisledningar mellan de två orterna, på ungefär en mil grävs just nu, det skriver projektledaren Wikström i ett pressmeddelande.

Utbyggnaden görs för att möta den efterfrågan som nu finns.

– Gislaved Energi räknar med att behovet kommer att ligga på 55 GWh under de kommande tre åren men att det därefter ökar ytterligare och närmar sig 70 GWh. Redan nu byggs anläggningen för att klara den högre kapaciteten, säger Rikard Bondeus, teamchef värme på Gislaved energi AB.

Bygget ska vara klart redan till sommaren 2018, det pressade tidsschemat gör därför att kulvertarna grävs från två olika håll samtidigt, enligt Wikströms projektledare Mats Axelsson. I mitten av sträckan finns i dag ett fjärrvärmeverk med en fastbränslepanna, där kommer ytterligare en panna att byggas.

– Arbetet inleddes med en förstudie och följdes av samråd med Gislaveds kommun, ansökan om miljötillstånd och upphandling av entreprenörer. Därefter har jag haft rollen som projektledare säger Mats Axelsson, som är projektledare på Wikström i pressmeddelandet.

Nätet som byggs mot Anderstorp ska kopplas ihop med det befintliga nätet och kommer att göras i elva etapper.

– Projektledningen omfattar fjärrvärmenätet och dess fjärrvärmecentraler samt de entreprenader som pågår med bland annat byggmöten, kontroller och besiktningar, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063