23948sdkhjf

Byggbodsboom i Lycksele

Maxmoduler har så hårt tryck att en ny anläggning måste tas i bruk så snart som möjligt.
Det har varit ett hektiskt år för Maxmoduler i Lycksele. Deras huvudanläggning har utökats så att produktionsvolymen är 25 procent större, men det räcker inte. Dagens produktionstakt på 900 arbetsbodar per år ska utökas till 1100 med en ytterligare produktionsenhet.

Under torsdagen tog styrelsen beslut om att flytta in i en ny anläggning som ska vara redo för start redan vid årsskiftet. Något som behövs, då byggandet i Sverige går på högvarv.

– Det är många stora projekt som är igång, men även mycket som är på gång framgent, och vi har en ganska bra bredd på kundstocken. Det är många som vill ha mer, säger Maxmodulers vd Christer Hedlund till Entreprenad.com.

Ny lokal och 15 nya anställda
Maxmoduler är lokaliserade i hjärtat av Västerbottens inland, men levererar till hela Sverige. I storstäderna, där det byggs mest finns de flesta av deras kunder. Med det stora byggtrycket har det öppnats en möjlighet att bredda verksamheten.

– Det byggdes en industrihuslokal för ungefär tio år sedan som stått tom ganska länge och nu när tillfälle gavs tar vi den, säger han.

Det är en anläggning som passar deras tillverkning mycket bra enligt Christer Hedlund. Totalt rör det sig om investeringar på runt 2 miljoner kronor i den nya anläggningen. Då handlar det nästan uteslutande om maskiner.

Styrelsen tog även beslut om att anställa mellan 10 och 15 personer som ska arbeta med produktionen av moduler i den nya lokalen. Trots en marknad där hantverkare av alla slag är hårt eftertraktade tror inte Christer Hedlund att det ska vara något problem att hitta rätt kompetens.

– Arbetet börjar nu. Vi tog in åtta nya i september och vi fick ganska bra med ansökningar, så det finns nog en del att ta av, men det är bråttom, bråttom.

Beroende på hur det utvecklar sig finns kapacitet för att den nya anläggningen ska kunna sysselsätta 50 personer. Vilket skulle dubblera företagets antal anställda från dagens ca 50 till runt 100 personer.

Finns det risk för att det går för snabbt nu?
– Jag ser inga stora problem med det, vi ser snarare en möjlighet att bredda produktportföljen med den nya anläggningen. Med betoning på boendemoduler, daghem och förskolor.

Med ett kundsegment nästan uteslutande i bygg- och entreprenadbranschen hoppas man nu kunna möjliggöra en breddning av sitt utbud, och hitta nya kunder.

– Det finns mycket man kan bygga i modulform, men vi har haft fullt upp att serva med vår huvudprodukt, arbetsbodar. Förra året gjorde vi en del annat. Så vi vet hur man ska göra, men det gäller ju att ha utrymme för det och det ser vi att vi får med den här nya anläggningen.

Behövs det ingenjörer nu också?
I dagsläget har vi den kompetens vi behöver, men blir det här stort kommer det behöva stärkas även på tjänstemannasidan säger Christer Hedlund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078