23948sdkhjf

NCC ska göra väg säker

Trafiksäkerheten på väg 321, där mycket tung trafik till Åre går, ska förbättras.
NCC skriver i ett pressmeddelande att man fått Trafikverkets kontrakt att bygga om väg 321 mellan Svenstavik och Månsåsen i Jämtland för att göra den säkrare. Totalt handlar det om ett ordervärde på 160 miljoner kronor.

Vägen ska rätas ut och tillgängligheten förbättras. Det innebär att man kommer att ta bort kurvor som är för skarpa. Nya av- och påfarter ska byggas vid de handelsverksamheter som finns längs med vägen.

– Vägsträckan är tre mil och hårt trafikerad. Exploatering av områden med handelsverksamhet längs med sträckan har även inneburit förändrade trafikbeteenden och nu byggs de in med av och påfarter i vägsträckan, säger Richard Mattsson, produktionschef på NCC i pressmeddelandet.

En gång- och cykelväg mellan Galhammarsudden och Hoverberg kommer också att anläggas, så den trafiken blir separerad från vägen.

Schaktningsarbetet är redan inlett, men kommer att göra uppehåll under vintermånaderna, för att sedan starta igen till våren. Eftersom kurvorna rätas ut kommer det innebära mycket schaktning av jord- och stenmassor, enligt NCC.

Arbetet beräknas vara helt klart till våren 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125