23948sdkhjf

Wist satsar med ny anläggning

Buss- och lastbilsförsäljaren satsar långsiktigt i Gällivare.
Bygget av Wists last och buss nya anläggning i Gällivare har startat. Det första officiella spadtaget togs under förra veckan, men arbetet för Nyab, som utför hela entreprenaden, startade innan dess. Totalt sett är det en investering på ungefär 32 miljoner kronor.

Wist har växt ur sina nuvarande lokaler, som de har varit i sedan 1969 och inte byggts om sedan 1977. Den nya anläggningen byggs på deras egen tomt där lokalerna är nu. Det innebär en möjlighet att öka antalet fordon.

– Vi kommer delvis ha kvar lokalerna och delvis riva sånt som inte är lönsamt att ha kvar, säger Wists vd Mats Karlsson Ek till Entreprenad.com.

Verksamheten i Gällivare är vad Mats Karlsson Ek beskriver som mellanstor i jämförelse med deras verksamheter runt om i Sverige, men att gruvnäringen och de många infrastrukturprojekten som pågår i Malmfälten gör att man behöver bygga nytt.

– Vi dimensionerar den så att man kan arbeta 15 till 16 mekaniker. Vi utgår alltid från att vi arbetar skift och dimensionerar därefter. Så egentligen har vi väl möjlighet att kunna ha ännu lite mer folk om vi behöver växa.

Investeringen är långsiktig. Han menar att det framöver kommer att finnas en bra marknad för deras Volvo-lastbilar. Flera stora infrastrukturprojekt gör att beroendet för gruvindustrin blir något mindre för deras verksamhet i regionen, men är ändå som för många andra delar av näringslivet i Gällivare viktigt även för Wist.

– Det är en stor investering vi gör, och vi tror mycket på en positiv utveckling i Malmfälten. Vi är väldigt nära, går gruvindustrin bra ser vi goda möjligheter att vara kvar över tid. Vi ser det här som en långsiktig investering. säger Mats Karlsson Ek.

Med infrastruktursatsningar och en stark gruvindustri ökar behoven hos kunderna. Därför behövs den nya anläggningen som ska stå klar till hösten 2018.

– Vi får större kundtryck, som vi hoppas kunna ta om hand på ett bättre sätt, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125