23948sdkhjf

Bygghandeln flyttar efter mer än 100 år

Bygghandelns vd: "Att flytta bygghandeln, som min farfar och far byggt, från bolagets hjärta känns naturligtvis i själen."
PoG Woody bygghandel har sitt ursprung i Södra Sandby strax utanför Lund. Närmare bestämt på den tomten som företaget fram till i dag haft som plats för delar av verksamheten.

1904 grundade Lars Göransson en virkeshandel i Södra Sandby. Efter några svåra år sålde han den vidare till Carl Persson och Gunnar Gustafsson, som då grundade vad som senare skulle bli Aktiebolaget Persson och Gustafsson. Samma företag som i dag äger PoG Woody bygghandel.

Verksamheten har funnits kvar i en eller annan skepnad i Södra Sandby sedan dess. Men inte länge till. Under våren 2019 ska man flytta till nya lokaler i Hjärup och öppna vad man kallar för en proffsbutik. Målet är att stärka sin position i de skånska storstadsregionerna. Man har en ny anläggning som ska stå klar i Helsingborg sommaren 2018. Nu är det flaggskeppet som får ny skepnad med 4 500 kvadratmeter yta i Hjärup.

– Med tanke på att bolagets omsättningstillväxt de senaste åren och tydliga strategiska mål kommande femårsperiod, så krävs mer plats åt större volymer helt enkelt, säger Kalle Gustafsson, vd för PoG Woody bygghandel.

Känslosamt men rätt
För Kalle Gustafsson innebär det också en flytt från den plats som han växt upp med. Den plats där hans pappa och farfar drivit företaget.

– Att flytta bygghandeln, som min farfar och far byggt, från bolagets hjärta känns naturligtvis i själen, men beslutet är helt rätt med tanke på rådande marknadssituation och bolagets tydliga mål och visioner, säger Kalle Gustafsson i ett pressmeddelande.

När flytten är klar kommer tomten att säljas, för att då göra plats för bostäder – något som Kalle Gustafsson ser positivt på.

Kalles pappa Bertil Gustafsson hade sitt föräldrahem på tomten som nu ska säljas. Han drev PoG i andra generationen och sitter i dag i styrelsen. Vi når honom när han är med familjen på semester i Maldiverna.

– Det är klart det känns, jag har ju bott där i mina föräldrars hus, men ska det gå framåt måste man vara beredd på förbättringar, säger han till Building Supply.

Helt och hållet lämnar man inte Södra Sandby. Ett 8 000 kvadratmeter stort distributionslager håller på att byggas på orten, där man bland annat ska ha virkeslager.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094