23948sdkhjf

Norrländsk småhustillverkare passerar milstolpe

I slutet av oktober inleddes monteringen av Älvsbyhus nummer 41 000 – nästan på dagen ett år efter leveransen av det 40 000:e huset.

– Jag är säker på att vi inom tio år firar det 50 000:e huset, säger företagets vd Kent Johansson. Han är tredje generationen företagsledare i det snart 70-åriga familjeföretaget som under 2000-talet levererat småhus i en takt som gör att företagsledningen beskriver rörelsen som Sveriges största småhustillverkare.

Det känns som att vi alldeles nyss byggde hus nummer 20 000, men det är 16 år sedan nu, säger Kent Johansson.

Jubileumshuset köptes av en familj i Enköping som valde ett 1,5-planshus fördelat på 85 kvadratmeter på bottenvåningen och en inredningsbar övervåning som ger ytterligare 44 kvadratmeter.

Företaget är inne i en expansiv fas. Förra året omsattes cirka 1,3 miljarder kronor, 200 miljoner mer än året dessförinnan. Kent Johansson räknar dock med fortsatt tillväxt och har satt upp det mycket ambitiösa målet att fördubbla försäljningen. För att nå dit har företaget investerat runt 50 miljoner kronor för att bland annat bygga ut fabriken med 500 kvadratmeter och ta fram ett helt nytt husprogram. Bland annat utlovas hus som är betydligt mer energieffektiva än sina föregångare samtidigt som en omfattande tillvalslista ska öka möjligheterna för köparna att skapa sitt drömboende.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078