23948sdkhjf

Strukton rail i utbildningssamarbete

Intensivkurs ska ge framtidens arbetsledare i ett samarbete mellan Academy och Struktion Rail.
Med alla satsningar som görs på infrastrukturen har ett stort behov av arbetsledare uppkommit hos Strukton Rail. Därför skapar man nu en utbildning tillsammans med Academic work-företaget Academy, som ska intensivutbilda 14 arbetsledare.

Strukton Rail skriver i ett pressmeddelande att det har varit svårt att få tag i arbetsledare till järnvägsbranschen och att man därför gör satsningen.

– Vi befinner oss i en mycket expansiv fas som ställer höga krav på våra framtida arbetsledare. Syftet med utbildningen hos Academy är att skapa en matchning där kompetens och ledarskapsfärdigheter samspelar med varandra, säger Gunnar Strömberg, hr-chef på Strukton Rail.

Rekryteringen av deltagarna görs av Academy. De tas ut i ett intervjuförfarande och blir efter utbildningen konsulter på företaget i ett års tid, med Strukton Rail som arbetsplats. Efter att det året har gått är tanken att de ska gå över till Strukton.

– Som arbetsledare hos Strukton Rail har du friheten och ansvaret att själv driva arbetet och leda din grupp. Därför fokuserar utbildningen inte bara på järnvägsspecifik kompetens utan också på ledarskap, projektledning, affärsmässighet och säkerhet, säger säger Micael Holmström, vd på Academy.

Utbildningen ska starta den 19 februari nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093