23948sdkhjf

Lidköpingssprängare köps upp

NCC stärker sin position inom bergsprängning med uppköp av en viktig leverantör.
NCC vill stärka sin position inom bergsprängning på den svenska marknaden. Ett steg mot det är köpet av Voglers Sverige AB. Företaget är specialiserade inom bergsprängning för ballastindustrin och omsatte 2016 78 miljoner kronor, skriver NCC i ett pressmeddelande.

De utför borr- och sprängarbeten i Väst- och Sydsverige och NCC är sedan tidigare deras största kund.

– Vi har mångårig erfarenhet och ett gott samarbete, vi delar samma värderingar där våra kunder kommer att få samma kompetens som tidigare, men nu direkt från NCC. Förvärvet stämmer även överens med NCC:s strategiska ambition att vara en stark lokal partner och att växa inom bergsprängning, säger Martin Malmsten, chef för sprängverksamhet på NCC industry.

NCC köper kompetens genom att företaget anställda följer med till NCC, men man får också en nybyggd verkstad i Ulricehamn som möjliggör service av maskinparken. Samtliga 25 anställda och vd Klas Vogler tas upp och blir en del av NCC industry.

– Vi ser fram mot ett fortsatt gott samarbete med alla våra kunder, leverantörer och andra samarbetspartners. Att vi nu ingår i NCC:s organisation innebär fortsatt stora möjligheter för oss att utvecklas, säger Voglers vd Klas Vogler.

Köpet kommer att gå igenom vid årsskiftet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.47