23948sdkhjf

Snabbare körning med mer last

Byt däck och lasta nio ton till. Det är budskapet från Michelin som nu lanserar nya däck avsedda för tipptruckar med lastkapacitet mellan 40 och 80 ton.

Mer last och snabbare förflyttningar. Det lovar Michelin den som använder företagets nya däckgeneration för tipptruckar med kapacitet att lasta 40-80 ton. På köpet utlovas längre livslängd och två olika däckversioner avsedda för arbete på hårt respektive mjukt underlag.

- Vår nya serie Xtra Load finns i två versioner, en för användning på hårt underlag, exempelvis i ett stenbrott, och en för mjukt underlag. Båda däcktyperna är som de första 24.00R35 E4 någonsin på marknaden klassade som trestjärniga. Tidigare har ingen nått högre än till tvåstjärniga, säger Pete Goodman, försäljningschef hos Michelin.

- Xtra Load Grip och Xtra Load Protect har konstruerats för att fördela belastningen i däcket på ett effektivare sätt än i de tidigare generationerna. Resultatet har blivit däck som tål högre last och som dessutom tillåter högre fart än tidigare. Den som en gång har lärt sig att högre hastighet betyder minskad last och tvärtom måste tänka om. Däckens kraftigt förstärkta stomme innebär att truckarna kan ta nio ton mer last än tidigare, vilket ökar produktiviteten avsevärt mätt i ton och kilometer per timme.

- Inte minst med avseende på däcken för mjuka underlag har vi haft stort utbyte av trogna och engagerade användare. Ungefär 140 däck har varit ute på fälttester hos 23 av våra kunder spridda över tio länder under de två senaste åren. Det har bland annat resulterat i ett mönster med många spetsiga klackar som ökar kontakten med underlaget med ungefär 30 procent. Det är speciellt värdefullt på leriga transportvägar, inte minst i kraftiga lutningar där grepp och dragkraft har extremt stor betydelse, säger Pete Goodman.


Morgan Andersson


Du kan nog förena två eller kanske tre bilder till en. Vill främst visa skillnaden i mönstrets utformning.

Den gamla sanningen att mer last betyder långsammare transporter gäller inte längre, enligt Michelin, som nu lanserar en ny generation däck för tipptruckar. Två modeller erbjuds – för hårt och mjukt underlag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062