23948sdkhjf

Nyckelfri start

Cats nya grävmaskiner startas utan nyckel, istället används kod eller app kopplad till förarens egen profil. Maskinägaren kan dessutom göra maskinen omöjlig att starta på distans.

Caterpillars nya grävmaskinsgeneration startas inte med nyckel. För att få igång maskinen ska i stället en knapp tryckas in, för att lyckas göra det måste föraren dock identifiera sig.

Läs också: Caterpillar utlovar smarta grävare

Detta kan ske på flera olika sätt, med en fyrsiffrig pinkod, en app på mobilen eller en bluetoothnyckel.

Enligt Caterpillar innebär systemet flera fördelar, en rentalfirma kan till exempel skicka ut en ny profil och ”döda” den gamla när tiden gått ut, det går också att skicka maskinen ett meddelande om att den från och med nu ska vara omöjlig att starta.

För den som vill går det också att ange tidsfönster när det är ”fritt fram” att använda maskinen, till exempel på vardagar mellan 7 och 16.

Inloggningen är kopplad till förarens personliga inställningar, Product Link är standard på maskinen, den som tecknar sig även för Vision link kan hålla koll på hur en viss förare använder maskinen.

Läs också: Nya filter byts mer sällan

– Maskinägaren kan upprätta flera olika användarprofiler, den individuella förarens inställningar sparas och det går också att spåra vad en viss person producerat under en dag, hur mycket bränsle som förbrukats på dennes skift och även om han eller hon till exempel har ignorerat felkoder, förklarar Serena Janssen, application specialist på Caterpillar.

För att öppna dörren krävs fortfarande nyckel.

Fler artiklar om Caterpillars nya maskiner finns att läsa här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.069