23948sdkhjf

Kompakt teleskoplastare med stödben

Stödben och kompakta yttermått gör att Hüllert Maskin har stora förhoppningar om att Merlos P30.10 ska bli en storsäljare, inte minst till rentalbranschen.

Förra året blev ett bra år för försäljningen av teleskoplastare i Sverige och mycket talar för att 2017 blir ännu bättre. För Hüllert Maskin har bland annat Merlos P38.13 och P40.17 tagits emot väl av rentalbranschen. Nu lanserar Merlos svenska generalagent ett mindre syskon i serien, P30.10, som lyfter tre ton och har en högsta lyfthöjd på 9,6 meter.

Inte minst finns stora förhoppningar om att modellen ska möta stor efterfrågan bland den växande grupp entreprenörer som hyr sina maskiner.

En anledning är de kompakta måtten. Med höjden 212 centimeter och bredden 210 centimeter tar sig maskinen in i många trånga miljöer och väger dessutom inte mer än ungefär sju ton.

En annan anledning är att maskinen, enligt leverantören, är ensam i sin storleksklass med stödben. Det efterfrågas inte minst bland uthyrarna eftersom stödbenen förbättrar stabiliteten och ökar därmed säkerheten, något som är speciellt värdefullt då användarnas erfarenhet bakom spakarna kan variera kraftigt. Samtidigt är stödben av stort värde för både lyftkapacitet och räckvidd.

Hüllert Maskin har sedan samarbetet med Merlo inleddes 1995 sålt mer än 1 100 teleskoplastare i Sverige. Förhoppningen är att de senaste tillskotten i maskinutbudet tillsammans med ett nät av mer än 30 auktoriserade serviceverkstäder ska öka försäljningen ytterligare.

Fakta

Merlo P30.10

  • Maskinvikt med gafflar, kg: 7 100
  • Lyftkapacitet, kg: 3 000
  • Lyfthöjd, m: 9,6
  • Transporthastighet, km/h: 40
  • Motor hk (kW): 75 (55)
  • 2-, 4- och krabbhjulstyrning
  • Stödben inom maskinbredden

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078