23948sdkhjf

Arbete på spår ger Berco ett lyft

En stororder på transportskåp till bilar avsedda för Infranord medförde att Berco etablerade en egen produktionslina för att genomföra leveransen på ett smidigt sätt.

När järnvägsentreprenören Infranord står inför en förstärkning av sin transportbilsflotta innebär det ett värdefullt tillskott för Skellefteåbaserade Berco som levererar transportskåpen till de sammanlagt 70 VW Transporter som omfattas av ordern.

Banverkets tidigare egenregiverksamhet, som vid bolagiseringen fick namnet Infranord, dominerar fortfarande som utförare av underhåll och modernisering av det svenska järnvägsnätet. Med en verksamhet som är väl spridd längs de svenska järnvägsspåren och med ungefär 1 300 tekniker bland företagets cirka 1 900 anställda omfattar organisationen, enligt uppgift, också ungefär 2 000 transportbilar.

Nyligen beslöts att bilparken skulle utökas med ytterligare 70 transportbilar. Valet föll på VW Transporter utrustade med Bercos Volymidi, ett transportskåp som bland annat anpassats i höjd för att göra det så lätt och ergonomiskt som möjligt vid in- och urlastning av allehanda material och utrustning.

– En annan smart lösning, som finns som tillval, är att luckorna går att fälla upp så man kan lasta in och ut med truck, säger Andreas Wikström konstruktör på Berco.

Han betonar att skåpet dessutom har en stark och stabil grundkonstruktion, något som ska borga för en lång och smärtfri tjänstgöring för bland annat servicetekniker som är en prioriterad målgrupp.

– I och med att vi fick en så stor order valde vi att skapa en egen produktionslina. Nu kan vi anpassa denna lina för att optimera tillverkningen av dessa skåp. Det gör att vi kan hålla en hög och jämn takt, vilket borgar för en hög kvalitet, säger företagets produktionsledare Nicklas Berglund.

Bedömningen är att det kommer att ta bortåt ett år innan samtliga skåp har levererats. Personalstyrkan har redan förstärkts för att möta det ökade produktionsbehovet och fler anställningar har aviserats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063