23948sdkhjf

Ökad kapacitet i bantad teleskoplastare

Senaste tillskottet i JCB:s teleskoplastare i Hiviz-serien är 540-18 som trots att den, enligt tillverkaren, är 20 procent mindre än föregångaren 540-17 är mer produktiv och har högre lyftkapacitet.

Borgeby. En viktig del i JCB:s Hiviz-serie är sikten, vilket på teleskoplastarsidan bland annat uppnåtts med en lågt placerad bom. Senaste tillskottet i serien är 540-18 som nyligen visades upp i Sverige i skånska Borgeby. Modellen hamnar med en lyfthöjd på 17,5 meter i ungefär samma klass som 540-17, men är, enligt tillverkaren, med bredden 2,35 meter och längden 6,26 meter runt 20 procent mindre och med vikten 11,3 ton cirka sju procent lättare än föregångaren.

Maskinen har tagits fram med mer än ena ögat riktat mot rentalbranschen.

– Den är enkel att serva och transportera, cykeltiderna är kortare, sikten bättre och kapaciteten högre än hos föregångaren i flera avseenden, säger Russ Hudson.

Bland annat utlovas en 20-procentig förbättring av cykeltiderna. På kapacitetssidan anges maxvikten vid full höjd till 2,5 ton medan räckvidden framåt nu anges till 13,5 meter, vilket är en tioprocentig förbättring.

Drivkälla är en av företagets egna steg IV-anpassade Ecomax-motorer som levererar 55 kilowatt eller 74 hästkrafter. I kombination med företagets Powershift-transmission ska det ge en transporthastighet på 29 kilometer i timmen.

Den stora fördelen är dock, enligt Russ Hudson, att valet att själv leverera dessa vitala komponenter både innebär enklare och mer kostnadseffektiv hantering av service och reservdelar samtidigt som det bidragit till att bränsleförbrukningen kunnat sänkas med tio procent. Även hydrauliken lyfts fram som en viktig orsak till den förbättrade bränsleeffektiviteten

Den kedjedrivna bommen har förbättrats i flera avseenden. Bland annat utlovas enklare underhåll och inte minst att bommens rörelser nu är snabbare och mer exakta än tidigare med mindre belastning på hydraulpumpen. En luftfärd i arbetskorgen upp till full höjd ger definitivt en trygghetskänsla i och med de följsamma rörelserna helt utan obehagliga ryck.

Den sidoplacerade motorn underlättar service, liksom att emissionskraven uppnås utan dieselpartikelfilter. På känt JCB-manér används SCR-teknik (selektiv katalysatorreduktion) och Adblue. Serviceintervallen anges till 500 timmar. Sammantaget utlovas en halvering av servicekostnaderna utslaget på 1 000 drifttimmar.

Företaget har också tagit fram en serie arbetsplattformar som ska klara arbetshöjder på upp till 20,3 meter och med en räckvidd på upp till 11,63 meter. Plattformarna är konstruerade för att passa företagets teleskoplastare med lyfthöjden 14, 17, 18 och 20 meter och finns med kapaciteten 365, 500 och 1 000 kg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078