Starkare än någonsin efter 40 år

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

I 40 år har brittiska JCB tillverkat sina teleskoplastare. Förra året kunde företaget fira tillkomsten av den 200 000:e teleskoplastaren och fler ska det bli. För närvarande produceras drygt 30 modeller i mer än 1 000 konfigurationer i Rocesterfabriken.

Åtta timmar. Det är den ungefärliga tid som krävs för att sätta ihop ungefär 3 000 komponenter till en teleskoplastare i JCB:s fabrik i Rocester. För att klara uppgiften krävs 300 personer som arbetar med komponenttillverkningen och mer än 460 som arbetar med montering av lastarna. Sammantaget sysselsätts, enligt företaget, runt 1 200 anställda tack vare teleskoplastarna.

Av stor vikt för produktionen är den erfarenhet som företaget byggt upp under sina 40 år som tillverkare av vid det här laget cirka 220 000 teleskoplastare. Då handlar det inte bara om maskinens konstruktion utan också om utformningen och placeringen av de arbetsstationer där maskinen passerar 35 stationer innan den står färdig för leverans.

Något mer komplicerat blir det genom att företaget i dag tillhandahåller 34 teleskoplastarmodeller och om man räknar in de olika valmöjligheterna av motor, transmission, bommar och hytter kan köparna välja bland mer än 1 000 olika konfigurationer i fabriken i Rocester.

Möjligen kan den digra floran av modeller vara en bidragande orsak till att företaget just nu säljer fler teleskoplastare än någonsin tidigare. Bedömningen är att årets produktion kommer att hamna ungefär 25 procent högre än 2016 som var ett riktigt bra år. För närvarande lämnar en maskin fabriken ungefär var sjätte minut.

Allt sedan starten 20 oktober 1977 har drygt 220 000 enheter lämnat fabriksgolvet till ett sammanlagt värde kring sju miljarder pund, motsvarande ungefär 75 miljarder kronor. Av detta hänförs runt 4,5 miljarder pund till export. Efterfrågan har över tid ökat mycket kraftigt. Det tog närmare 30 år innan de första 100 000 maskinerna nått ut till sina kunder. Mindre än tio år sedan var siffran fördubblad och redan nu kan företaget börja planera för det jubileum som berättar om en kvarts miljon tillverkade maskiner.

– När vi lanserade Loadall 1977 sålde vi inte fler än 64 teleskoplastare första året. Vi var dock övertygade om att teleskoplastaren skulla öka i popularitet eftersom den gör arbetet så mycket lättare på både byggarbetsplatser och lantbruk. Det tog heller inte lång tid innan succén var ett faktum och det förtroende vi kände för maskintypen för 40 år sedan har verklligen betalats tillbaka, säger företagets ordförande Lord Bamford.

I fabriken görs det mesta från det inledande arbetet med utskärning, bockning och svetsning av bommar och chassin till montering av avancerad elektronik. Arbetet sker med en väl uttänkt mix av robotar och manuellt hantverk. Under ett normalår åtgår drygt 35 000 ton stål för att sätta samman bland annat chassi, stabiliseringsben och bommar. De stålkomponenter som behövs skärs exempelvis ut med hjälp av datorstyrda laserenheter och CNC-plasmaskärare. De två chassisidorna tar ungefär 45 minuter att tillverka, ytterligare 7–12 minuter används för att borra och gänga de hål som krävs.

Chassin och bommar häftsvetsas för hand. Uppföljande svetsning utförs sedan till 70 procent av robotar, med manuellt ingripande vid svåråtkomliga ställen. Som kuriosa kan nämnas att årsförbrukningen av svetstråd uppgår till ungefär 14,5 miljoner meter.

Även borrning och gängning sker med stöd av elektronik. Exempelvis används två datorstyrda maskiner, värda nästan 14 miljoner kronor vardera för nödvändig borrning och gängning vid färdigställandet av bommen.

Lackeringsprocessen tar ungefär två timmar och inleds med blästring för att få bort föroreningar och förbereda stålet i bommar, chassin och stabiliseringsben för lackering. Under ett år förbrukas runt73 000 liter grundfärg och 50 000 liter lack i produktionen.

JCB-gult dominerar förstås, men kunderna kan få sin maskin i det egna företagets färger om så önskas.

De färdiga delarna bakas slutligen i 90–120 grader för att få fram starkast möjligast yta.

Utöver de primära monteringsstationerna finns understationer vid sidan av monteringslinjen. Där förbereds bland annat kabelstammar, motorer, transmissioner, hytter och axlar innan de levereras till huvudlinjen för att minska risken för produktionsstörningar.

Sent i produktionsprocessen monteras den fullt utrustade hytten tillsammans med kylarenheten. Längs vägen passeras dessutom tre inspektionspunkter för att minska risken för onödiga framtida problem.

När oljor och andra vätskor fyllts på flyttas samtliga teleskoplastare till ett rullband där motor och transmission testas i 13 minuter för att kalibrera drivlinan. De första vätskorna innehåller ett spårämne som gör att hydraulikkomponenterna i varje maskin kan kontrolleras med hjälp av ultraviolett ljus i ett specialinrett rum.

Därefter väntar en testavdelning med tio förare som genomför intensiva driftstester som bland annat inkluderar tester för uppvärmning, styrning och vikt. Även de tillbehör som omfattas av ordern ingår i testen.

Efter ytterligare en uv-test väntar inspektionscentret och det så kallade kundfokuscenter som öppnades i augusti 2016.

Där testas maskinerna ytterligare en gång, dekaler sätts på och eventuella extra anpassningar utförs. Bland annat monteras verktygslådor, belysning och en del andra tillbehör.

Ett viktigt tillskott i kundfokuscentret är kommandocentret där det samlas och sammanställs information från företagets teknikwebbtjänst och kundsamtal som rör lastare över hela världen. Kommandocentralen får även information från varje enskild lastare som samtliga är utrustade med företagets telematiksystem Live Link.

Om ett problem identifieras och visar sig vara ett tillverkningsfel meddelas fabriken för att snabbt kunna hitta en lösning. Dessutom håller kommandocentret extra koll på nästa uppsättning maskiner som tillverkas, för att säkerställa att problemet inte lever vidare.

Okända fakta

JCB teleskoplastare

  • 34 modeller med mer än 1 000 konfiguratiuoner
  • Årlig förbrukning av stål: Drygt 35 000 ton.
  • Årlig förbrukning av svetstråd: 14,5 miljoner meter.
  • Monteringstid: Cirka åtta timmar.
  • Färgförbrukning: 73 000 liter grundfärg och 50 000 liter lack per år.


Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Reportage
T-schakts tyska fullträff

"Många tycker att Trafikverket inte är så innovativt men nu har de verkligen provat något nytt."

Byggsektorn bland de bättre med kompetensutveckling

Bygg- och fastighetssektorn hör till de bättre vad gäller kompetensutveckling bland privatanställda tjänstemän.

Skoogs fixar bränsle till gruvverksamhet

Sydafrikansk gruva satsar svenskt

Kompakt arm på ny klippare

Ystamaskiner kommer att premiärvisa nya Spearhead Twiga Kompakt 360 på Elmia Lantbruk.

Så bidrar Norconsult till energimålen

Bland annat så projekterar bolaget Jämtkrafts vindkraftsprojekt Rätanklustret.

Nyhetsbrev

Tåligare plogar

En ny svepform ska få snön att rulla bättre i Drivex nya plogar som dessutom fått smalare spetsfunktion och fjädrade skärhållare.

Arkiv

Smart idé ska minska järnvägsunderhållet

En patenterad lösning som utlovas minska slitage på utsatta punkter längs järnvägen har utarbetats vid Luleå tekniska universitet.

Hamnjobb för 187 miljoner

Ledare: Väntad rysare

Rätt maskin på rätt plats

Totalkostnaden för ägandet blir allt viktigare för maskinägarna - och därmed även för tillverkarna.

Älvsbyhus lägger ner fabrik

De skärpta reglerna för bostadsköp får skulden när Älvsbyhus nu lägger ner fabriken i värmländska Vålberg.

Gruvmaskin i glaslabyrint

”Kör inte lastmaskin i glashus” är ett motto som Sandvik högaktningsfullt struntade i när företaget ville visa vad deras självkörande fordon går för.

Den nya bron över Skellefteälven tar form

Arbetet med den nya bron i centrala Skellefteå går framåt. Skellefteå kommun förbereder ansökan till mark- och miljödomstolen om att få bygga i vattnet.

Nya norska plogar

Norska plogar som utlovas kasta både högt och långt, även i låga hastigheter, visades för första gången på Load up North.

Storsatsning på elnätet i Stockholm

Sweco ska genomför förstudier på hur elnätet kan byggas ut.

Reportage
Linda och Rikard tog fram en egen plog

"Vi ville kunna snödika och kantskära vid behov, vi ville också kunna ta hela vägen i ett svep med hjälp av en sidovinge."

AF Gruppen bygger ut Älmhults vattenverk

Projektet ska stå färdigt till 2021.

Hon är ny distriktschef i Cementa region Syd

Kommer närmast från Beijer Bygg.

Branchkändis byter bransch

Regionens bästa ballast utlovas när vägteknikexperten Johan Granlund tar över som produktionschef på HGAB.

Karlshamn, Örebro eller Gävle kan få Sveriges nya elvägssystem

Trafikverket har presenterat sin rapport över en möjlig pilotverksamhet för elväg i större skala.

2

Förödande bostadspolitik

Amorteringskrav och flyttskatt pekas ut som två stora orsaker till dagens inlåsningseffekter på bomarknaden.

5G banar väg för autonoma maskiner

Självkörande entreprenadmaskiner är ingen utopi i dag. Inte minst Volvo CE ligger långt framme i utvecklingen, och nu tas ytterligare ett steg genom ett samarbete med Telia som bjuder in några utvalda partners att testa och utveckla mobil 5G-teknik.

Rekordfå arbetssjukdomar bland byggare

Arbetssjukdomarna inom byggverksamheten har gått ner kraftigt under 2000-talet och är nu nere på sin lägsta nivå någonsin, enligt byggarbetsgivarna.

Gruvdäck ska stå pall

”Trasigt adblue-system kan bli ekonomisk ruin”

De bygger adblue-system som håller måttet

Infartsled smalnas av när Amiralsstaden tar form

Första spadtaget till Norrbotniabanan är taget

Kompositpanel för tunga laster

Sortera Materials förvärvar MTIB

Svevia stöldskyddar maskiner – med dna-märkning

Se alla Företagens egna nyheter

Linotol bakom Sveriges ljusaste betonggolv

Programmet för Stålbyggnadsdagen 2018 är klart!

Constructor lanserar appen RackCheck

Jackon har öppnat nytt kompetenscenter

GT Trading Entreprenadmaskiner AB förstärker sitt säljteam

Stororder till Linotol när Lidl bygger nytt logistikcenter

Upptäck KIPP`s breda sortiment av maskinfötter

Tack alla besökare i vår monter på Elmia Lastbil!

Vi flyttar till ny adress i Stockholm

Årets innovation i Östergötland!

Ny broschyr: Fortlöpande tillsyn

Låt oss presentera Erik Westerlund

Lexus väljer TRICO!

Unik transmissionsolja

Ändringarna i standarden SS-EN 1090-2:2018

Ny innovativ baklampa i LED med patenterad progressiv indikator från Ferdfelt!

Payback Lubricants hos Drivknuten.se

Ultrasonic Sensorsystem hjälper till att hålla alla trafikanter säkra!

Träffa oss på Elmia LASTBIL 2018 nu i veckan!

Entreprenad Live 6-8 september 2018

Lagerrensning!

Nya produktkatalogen för standard- och fixturelement har äntligen kommit!

Lästips i sommar! KmK Instruments nya mätdonskatalog

Metso har slutfört förvärvet av P.J. Jonsson & Söner

Med Sandvik Plant Solutions introduceras tre nya sätt att köpa kross- och s...

Sänd till en kollega

0.232