23948sdkhjf

Starkare än någonsin efter 40 år

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

I 40 år har brittiska JCB tillverkat sina teleskoplastare. Förra året kunde företaget fira tillkomsten av den 200 000:e teleskoplastaren och fler ska det bli. För närvarande produceras drygt 30 modeller i mer än 1 000 konfigurationer i Rocesterfabriken.

Åtta timmar. Det är den ungefärliga tid som krävs för att sätta ihop ungefär 3 000 komponenter till en teleskoplastare i JCB:s fabrik i Rocester. För att klara uppgiften krävs 300 personer som arbetar med komponenttillverkningen och mer än 460 som arbetar med montering av lastarna. Sammantaget sysselsätts, enligt företaget, runt 1 200 anställda tack vare teleskoplastarna.

Av stor vikt för produktionen är den erfarenhet som företaget byggt upp under sina 40 år som tillverkare av vid det här laget cirka 220 000 teleskoplastare. Då handlar det inte bara om maskinens konstruktion utan också om utformningen och placeringen av de arbetsstationer där maskinen passerar 35 stationer innan den står färdig för leverans.

Något mer komplicerat blir det genom att företaget i dag tillhandahåller 34 teleskoplastarmodeller och om man räknar in de olika valmöjligheterna av motor, transmission, bommar och hytter kan köparna välja bland mer än 1 000 olika konfigurationer i fabriken i Rocester.

Möjligen kan den digra floran av modeller vara en bidragande orsak till att företaget just nu säljer fler teleskoplastare än någonsin tidigare. Bedömningen är att årets produktion kommer att hamna ungefär 25 procent högre än 2016 som var ett riktigt bra år. För närvarande lämnar en maskin fabriken ungefär var sjätte minut.

Allt sedan starten 20 oktober 1977 har drygt 220 000 enheter lämnat fabriksgolvet till ett sammanlagt värde kring sju miljarder pund, motsvarande ungefär 75 miljarder kronor. Av detta hänförs runt 4,5 miljarder pund till export. Efterfrågan har över tid ökat mycket kraftigt. Det tog närmare 30 år innan de första 100 000 maskinerna nått ut till sina kunder. Mindre än tio år sedan var siffran fördubblad och redan nu kan företaget börja planera för det jubileum som berättar om en kvarts miljon tillverkade maskiner.

– När vi lanserade Loadall 1977 sålde vi inte fler än 64 teleskoplastare första året. Vi var dock övertygade om att teleskoplastaren skulla öka i popularitet eftersom den gör arbetet så mycket lättare på både byggarbetsplatser och lantbruk. Det tog heller inte lång tid innan succén var ett faktum och det förtroende vi kände för maskintypen för 40 år sedan har verklligen betalats tillbaka, säger företagets ordförande Lord Bamford.

I fabriken görs det mesta från det inledande arbetet med utskärning, bockning och svetsning av bommar och chassin till montering av avancerad elektronik. Arbetet sker med en väl uttänkt mix av robotar och manuellt hantverk. Under ett normalår åtgår drygt 35 000 ton stål för att sätta samman bland annat chassi, stabiliseringsben och bommar. De stålkomponenter som behövs skärs exempelvis ut med hjälp av datorstyrda laserenheter och CNC-plasmaskärare. De två chassisidorna tar ungefär 45 minuter att tillverka, ytterligare 7–12 minuter används för att borra och gänga de hål som krävs.

Chassin och bommar häftsvetsas för hand. Uppföljande svetsning utförs sedan till 70 procent av robotar, med manuellt ingripande vid svåråtkomliga ställen. Som kuriosa kan nämnas att årsförbrukningen av svetstråd uppgår till ungefär 14,5 miljoner meter.

Även borrning och gängning sker med stöd av elektronik. Exempelvis används två datorstyrda maskiner, värda nästan 14 miljoner kronor vardera för nödvändig borrning och gängning vid färdigställandet av bommen.

Lackeringsprocessen tar ungefär två timmar och inleds med blästring för att få bort föroreningar och förbereda stålet i bommar, chassin och stabiliseringsben för lackering. Under ett år förbrukas runt73 000 liter grundfärg och 50 000 liter lack i produktionen.

JCB-gult dominerar förstås, men kunderna kan få sin maskin i det egna företagets färger om så önskas.

De färdiga delarna bakas slutligen i 90–120 grader för att få fram starkast möjligast yta.

Utöver de primära monteringsstationerna finns understationer vid sidan av monteringslinjen. Där förbereds bland annat kabelstammar, motorer, transmissioner, hytter och axlar innan de levereras till huvudlinjen för att minska risken för produktionsstörningar.

Sent i produktionsprocessen monteras den fullt utrustade hytten tillsammans med kylarenheten. Längs vägen passeras dessutom tre inspektionspunkter för att minska risken för onödiga framtida problem.

När oljor och andra vätskor fyllts på flyttas samtliga teleskoplastare till ett rullband där motor och transmission testas i 13 minuter för att kalibrera drivlinan. De första vätskorna innehåller ett spårämne som gör att hydraulikkomponenterna i varje maskin kan kontrolleras med hjälp av ultraviolett ljus i ett specialinrett rum.

Därefter väntar en testavdelning med tio förare som genomför intensiva driftstester som bland annat inkluderar tester för uppvärmning, styrning och vikt. Även de tillbehör som omfattas av ordern ingår i testen.

Efter ytterligare en uv-test väntar inspektionscentret och det så kallade kundfokuscenter som öppnades i augusti 2016.

Där testas maskinerna ytterligare en gång, dekaler sätts på och eventuella extra anpassningar utförs. Bland annat monteras verktygslådor, belysning och en del andra tillbehör.

Ett viktigt tillskott i kundfokuscentret är kommandocentret där det samlas och sammanställs information från företagets teknikwebbtjänst och kundsamtal som rör lastare över hela världen. Kommandocentralen får även information från varje enskild lastare som samtliga är utrustade med företagets telematiksystem Live Link.

Om ett problem identifieras och visar sig vara ett tillverkningsfel meddelas fabriken för att snabbt kunna hitta en lösning. Dessutom håller kommandocentret extra koll på nästa uppsättning maskiner som tillverkas, för att säkerställa att problemet inte lever vidare.

Okända fakta

JCB teleskoplastare

  • 34 modeller med mer än 1 000 konfiguratiuoner
  • Årlig förbrukning av stål: Drygt 35 000 ton.
  • Årlig förbrukning av svetstråd: 14,5 miljoner meter.
  • Monteringstid: Cirka åtta timmar.
  • Färgförbrukning: 73 000 liter grundfärg och 50 000 liter lack per år.
Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Reportage
Luriga myrar trycks ned

"Där vill vi inte vara och gräva."

Ny styrelse i Bellman Group

Bellman Group byter ut sin styrelse, nya ledamöter ska stärka företaget inför framtiden.

Tillståndsprocessen förhindrar utvinning av värdefulla metaller

Sverige har potential för utvinning av metaller och mineral för nya miljö- och teknikinnovationer, men trög tillståndsprocess är ett hinder, enligt SGU.

Klart med installatör till förbifarten

Cirka 40 tjänstemän och som mest drygt 250 montörer får sysselsättning när installationerna ska på plats i Förbifart Stockholm.

Flyttar produktion

Viktigast att tänka på vid val av tidrapporteringssystem

Oöversiktlig dokumentering utgör i dag ett stort problem för många företag i bygg- och anläggningsbranschen.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger per dag (förmiddag fokus BYGG, eftermiddag fokus ANLÄGGNING).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Castellum bäddar för tillväxt

Castellum förstärker och möblerar om i företagsledningen som förberedelse inför en förväntad tillväxt.

Arkiv

Nedgång i offentligt husbyggande

Kraftigt ras i nyinvesteringar i skolor och barnstugor.

Hällnäs kan få företagspark

En företagspark planeras i Vindeln, för att ersätta de arbetstillfällen som gått förlorade.

LKAB rör om i organisationen

Största byggarna 2018

Byggfakta har sammanställt en lista över de 20 största byggnadsentreprenörerna och projekten 2018.

Elbilar och hus i energiharmoni

Ett steg närmare geofencing

Trafikverket presenterade i veckan en ny handlingsplan för hur geofencing ska införas i större skala i svenska städer.

Bra fart på Dalaföretag

Med en tillväxt på 404 procent var det ett entreprenadföretag som knep förstaplatsen i tillväxtligan i Dalarna.

Byggstart i Södertälje

Största jobbet hittills för Norconsult

Projektering för utbyggnaden av Mälarbanan, väster om Stockholm, är företagets hittills största projekt, hävdar Norconsult.

HSB bygger nytt

37 nya hyreslägenheter byggs i Traneberg.

Ludvika i rättstvist med byggjätte

Nu får domstol avgöra en mångårig tvist om byggandet av en vattenledning.

Ramirent lämnar Danmark

En av de större danska maskinuthyrarna försvinner i och med att Ramirent avyttrar sin verksamhet i landet.

Ljus öppnar för ljusare tider

En stororder på 110 tak- och motviktsbågar från Sundahls Maskinaffär i Växjö lovar gott inför 2019 för Mitt X i Färila.

Rolig Norgehistoria för Ramudden

Halv miljard till olycksdrabbad vägsträcka

Dags för uppgradering av en sex kilometer lång, mycket olycksdrabbad del av E 14, strax väster om Sundsvall.

Adventsstake av kolossalformat

Världens förmodligen högsta adventsljusstake har börjat sprida sitt ljus.

Digital ansökan om grävtillstånd

Såväl myndighetsutövning som invånarnas kontakt med Uppsala kommun ska bli betydligt enklare med en nyinrättad e-tjänst.

Fina fisken för forskare

Ännu ett spadtag har tagits på jätteanläggningen i Lund – 19 000 kvadratmeter ska hysa framtidens forskare.

De bygger fiber i Västergötland

Förändringar i JM-toppen

Kabelskopa för 30-tonnare

Fräck larvbandsstöld i Nordmaling

Inte redo för extremregnen

Gasdriven dammbekämpning

Maskinförmedlare stöder Mustaschkampen

Jumboplats för Jämtland

Fullt ös i Östergötland

Japaner får stororder från Boliden

Sweco pusslar i Skåne

Ramirent blir en av Veidekkes huvudleverantörer

Se alla Företagens egna nyheter

Steelwrist utsett till Gasellföretag för andra året i rad

-Innovationspristagaren är på väg att förändra en hel byggbransch...

Saltängen, för ett mer hållbart samhälle

Ny webbsida

Robust membranpump för höga tryck och slitande medier

Drivknuten.se satsar på dieselspridare och pumpar

Telfa AB - industripumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Örebro 28-29 november

Pressvisning på bygget av Sverige modernaste tågdepå

Telfa AB - industripumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Örebro 28-29 november

Den globala efterfrågan ökar – Nokian Tyres nya FoU-center höjer produktutvecklingsnivån

Självsugande centrifugalpump för industrier

Nokian Tyres är Sveriges mest rekommenderade däckmärke

Nyanställning och digitaltjänst

Large hollow shaft encoders with Industrial Ethernet from TR Electronic

Träffa oss på KIPP Scandinavia under Elmia Subcontractor 13-16 november

Robust membranpump för höga tryck och slitande medier

Hur dränerar du och isolerar du på rätt sätt?

Är du nästa Saltängare?

DEEP LEARNING for factory automation

EAB levererar lagerinredning och ger plats till 180.000 kartonger

Enkel datalogging från TR Electronic/Secomea

Absolutgivare med I/O Link från TR electronic

Självsugande centrifugalpump för industrier

GT Trading ökar sin närvaro på södra sidan av Stockholm.

Lönsamma lagersystem, Logistik & Transport

Sänd till en kollega

0.173