Starkare än någonsin efter 40 år

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

I 40 år har brittiska JCB tillverkat sina teleskoplastare. Förra året kunde företaget fira tillkomsten av den 200 000:e teleskoplastaren och fler ska det bli. För närvarande produceras drygt 30 modeller i mer än 1 000 konfigurationer i Rocesterfabriken.

Åtta timmar. Det är den ungefärliga tid som krävs för att sätta ihop ungefär 3 000 komponenter till en teleskoplastare i JCB:s fabrik i Rocester. För att klara uppgiften krävs 300 personer som arbetar med komponenttillverkningen och mer än 460 som arbetar med montering av lastarna. Sammantaget sysselsätts, enligt företaget, runt 1 200 anställda tack vare teleskoplastarna.

Av stor vikt för produktionen är den erfarenhet som företaget byggt upp under sina 40 år som tillverkare av vid det här laget cirka 220 000 teleskoplastare. Då handlar det inte bara om maskinens konstruktion utan också om utformningen och placeringen av de arbetsstationer där maskinen passerar 35 stationer innan den står färdig för leverans.

Något mer komplicerat blir det genom att företaget i dag tillhandahåller 34 teleskoplastarmodeller och om man räknar in de olika valmöjligheterna av motor, transmission, bommar och hytter kan köparna välja bland mer än 1 000 olika konfigurationer i fabriken i Rocester.

Möjligen kan den digra floran av modeller vara en bidragande orsak till att företaget just nu säljer fler teleskoplastare än någonsin tidigare. Bedömningen är att årets produktion kommer att hamna ungefär 25 procent högre än 2016 som var ett riktigt bra år. För närvarande lämnar en maskin fabriken ungefär var sjätte minut.

Allt sedan starten 20 oktober 1977 har drygt 220 000 enheter lämnat fabriksgolvet till ett sammanlagt värde kring sju miljarder pund, motsvarande ungefär 75 miljarder kronor. Av detta hänförs runt 4,5 miljarder pund till export. Efterfrågan har över tid ökat mycket kraftigt. Det tog närmare 30 år innan de första 100 000 maskinerna nått ut till sina kunder. Mindre än tio år sedan var siffran fördubblad och redan nu kan företaget börja planera för det jubileum som berättar om en kvarts miljon tillverkade maskiner.

– När vi lanserade Loadall 1977 sålde vi inte fler än 64 teleskoplastare första året. Vi var dock övertygade om att teleskoplastaren skulla öka i popularitet eftersom den gör arbetet så mycket lättare på både byggarbetsplatser och lantbruk. Det tog heller inte lång tid innan succén var ett faktum och det förtroende vi kände för maskintypen för 40 år sedan har verklligen betalats tillbaka, säger företagets ordförande Lord Bamford.

I fabriken görs det mesta från det inledande arbetet med utskärning, bockning och svetsning av bommar och chassin till montering av avancerad elektronik. Arbetet sker med en väl uttänkt mix av robotar och manuellt hantverk. Under ett normalår åtgår drygt 35 000 ton stål för att sätta samman bland annat chassi, stabiliseringsben och bommar. De stålkomponenter som behövs skärs exempelvis ut med hjälp av datorstyrda laserenheter och CNC-plasmaskärare. De två chassisidorna tar ungefär 45 minuter att tillverka, ytterligare 7–12 minuter används för att borra och gänga de hål som krävs.

Chassin och bommar häftsvetsas för hand. Uppföljande svetsning utförs sedan till 70 procent av robotar, med manuellt ingripande vid svåråtkomliga ställen. Som kuriosa kan nämnas att årsförbrukningen av svetstråd uppgår till ungefär 14,5 miljoner meter.

Även borrning och gängning sker med stöd av elektronik. Exempelvis används två datorstyrda maskiner, värda nästan 14 miljoner kronor vardera för nödvändig borrning och gängning vid färdigställandet av bommen.

Lackeringsprocessen tar ungefär två timmar och inleds med blästring för att få bort föroreningar och förbereda stålet i bommar, chassin och stabiliseringsben för lackering. Under ett år förbrukas runt73 000 liter grundfärg och 50 000 liter lack i produktionen.

JCB-gult dominerar förstås, men kunderna kan få sin maskin i det egna företagets färger om så önskas.

De färdiga delarna bakas slutligen i 90–120 grader för att få fram starkast möjligast yta.

Utöver de primära monteringsstationerna finns understationer vid sidan av monteringslinjen. Där förbereds bland annat kabelstammar, motorer, transmissioner, hytter och axlar innan de levereras till huvudlinjen för att minska risken för produktionsstörningar.

Sent i produktionsprocessen monteras den fullt utrustade hytten tillsammans med kylarenheten. Längs vägen passeras dessutom tre inspektionspunkter för att minska risken för onödiga framtida problem.

När oljor och andra vätskor fyllts på flyttas samtliga teleskoplastare till ett rullband där motor och transmission testas i 13 minuter för att kalibrera drivlinan. De första vätskorna innehåller ett spårämne som gör att hydraulikkomponenterna i varje maskin kan kontrolleras med hjälp av ultraviolett ljus i ett specialinrett rum.

Därefter väntar en testavdelning med tio förare som genomför intensiva driftstester som bland annat inkluderar tester för uppvärmning, styrning och vikt. Även de tillbehör som omfattas av ordern ingår i testen.

Efter ytterligare en uv-test väntar inspektionscentret och det så kallade kundfokuscenter som öppnades i augusti 2016.

Där testas maskinerna ytterligare en gång, dekaler sätts på och eventuella extra anpassningar utförs. Bland annat monteras verktygslådor, belysning och en del andra tillbehör.

Ett viktigt tillskott i kundfokuscentret är kommandocentret där det samlas och sammanställs information från företagets teknikwebbtjänst och kundsamtal som rör lastare över hela världen. Kommandocentralen får även information från varje enskild lastare som samtliga är utrustade med företagets telematiksystem Live Link.

Om ett problem identifieras och visar sig vara ett tillverkningsfel meddelas fabriken för att snabbt kunna hitta en lösning. Dessutom håller kommandocentret extra koll på nästa uppsättning maskiner som tillverkas, för att säkerställa att problemet inte lever vidare.

Okända fakta

JCB teleskoplastare

  • 34 modeller med mer än 1 000 konfiguratiuoner
  • Årlig förbrukning av stål: Drygt 35 000 ton.
  • Årlig förbrukning av svetstråd: 14,5 miljoner meter.
  • Monteringstid: Cirka åtta timmar.
  • Färgförbrukning: 73 000 liter grundfärg och 50 000 liter lack per år.


Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Han ropade hem svarta grävaren

Maskinia avslöjar nu vem som vann auktionen och var Doosan DX140W-5 Black Edition numera hör hemma. "Jag blev mycket glad när jag såg att det var jag som till slut tog hem maskinen, säger vinnaren".

Svenska Maskinmässan 2018
Jättemixer för blöta massor

När en ny produkt ska lanseras räcker det ibland inte att få entreprenörerna att köpa den – beställarna måste också inse att den behövs, ett uppdrag Allu Sverige tagit på allvar.

Här är regeringens infrasturtursatsningar i Väst

Läs hela listan över projekten som regeringen vill finansiera.

Svenska Maskinmässan 2018
Tigon ska ut i verkligheten

Steg IV-motor, drivna järnvägshjul och ett nytt styrsystem är några av finesserna på Huddigs nya serie 1260D. Företaget avslöjar också att Tigon ska testas i verkligheten nästa år.

Svenska Maskinmässan 2018
Blixtrande nyheter från Ljungby

Ljungby Maskin gungar vidare, nu med bättre belysning – ett led i företagets säkerhetstänk. "Det är viktigt att synas bättre till exempel vid vägarbeten".

Svenska Maskinmässan 2018
OP System visade bredden

En nedstrippad sikt, en materialhanterare som går på el och en betongsax med mer kraft i cylindrarna stod att finna när OP System ställde ut på Svenska Maskinmässan.

Nyhetsbrev

Arkiv

Han tar över i Helsingborgs hamn

Blir ny vd efter Niels Vallø.

Strängnäs ska modernisera reningsverk – beräknas kosta 350 miljoner kronor

Oppositionen i kommunen kritisk: "Vi vill att Sevabs tjänstemän tar fram ett par tre alternativ som vi i fullmäktige kan ta ställning till"

Nyab tecknar kontrakt med Lkab

Företaget ska bygga ny dricksvattenreservoar.

Han blir ny anläggningschef på Göteborgs hamn

"Min ambition är att Göteborgs hamn skall ha en infrastruktur som stärker hamnens konkurrenskraft"

Riksdagen röstar om entreprenörsansvar imorgon – Byggnads är positiva

Den eventuella lagen kommer även bli underlag i reviderade kollektivavtal.

Svenska Maskinmässan 2018
Uppsving för hjulgrävare

Hjulgrävarna tar för sig i städerna, det hävdar Wacker Neuson som också ser ett allt större intresse för företagets emissionsfria maskiner.

Svenska Maskinmässan 2018
Nordiska krav uppfylldes

Keestracks avlyftbara motorpaket är en finess som har sin grund i krav från norska och svenska kunder. "Det var ett önskemål från marknaden som vi förde vidare till Keestrack, säger Per-Olav Fredheim."

Svenska Maskinmässan 2018
Intelligent konkross från Metso

Multiaction utlovas när Metso kombinerat det bästa från två serier i en helt ny konkross.

Reportage
Snillrikt samarbete i Stäket

Hjulgrävare och bandgrävare delar broderligt på bördan när en 20 ton tung och 140 meter lång fjärrvärmeledning lanseras ut i Stäketsundet, den enda vattenpassagen när 23 kilometer transitledning ska ner i backen.

Vässad maskinförarutbildning i Skellefteå

Den utbildning av maskinförare som bedrivs vid Anderstorpsgymnaseiet i Skellefteå vässas i höst genom ett samarbete med ME-skolan.

Svenska Maskinmässan 2018
Teleskoplastare får nya kamrater

Teleskoplastarna i Hüllert Maskins monter fick i år sällskap av systerföretaget Svenska Jekkos minikranar.

Växande borrkärnearkiv

6 000 kvadratmeter ska bli 10 000 när det nationella borrkärnearkivet i Malå byggs ut.

Mindre plusvärden med perifera stationer

En färsk forskningsrapport visar att perifera stationer ökar bilresandet och minskar incitamenten för ny bebyggelse.

Svenska Maskinmässan 2018
Enkel totalstation från Topcon

Mätkonsulter växer inte på träd konstaterar Blinken Tools och rekommenderar ett nytt instrument som entreprenören kan ratta själv, en enklare totalstation som ställer in sig själv.

Svenska Maskinmässan 2018
Extra allt för svenska entreprenörer

JCB:s Nordic edition blir standard på nya X-grävarna, Hydradig och samtliga hjullastare. "En fullt utrustad brittisk maskin är standard för oss".

Svenska Maskinmässan 2018
Sega stubbar kan klippas

När stubbfräsen inte förslår kan en stubbklipp komma väl till pass, Amas Svenska AB hade en ny modell med sig till mässan, företaget visade också en magnet med tänder och en uppsjö nya spårfräsar.

Tre premiärer från Keestrack på Maskinmässan

"Vi hade fantastiska mässdagar på Solvalla och är väldigt glada för alla besökare"

Svenska Maskinmässan 2018
Batteripadda i ny generation

Batteridriven vibroplatta mötte stort intresse

Världens längsta linbana avstängd för betongprover

563 miljoner i stöd till tågtransporter

Hüllert blir agent för Arccon

Sagax bygger lager i Bromma

Svenska Maskinmässan 2018
Enkät: Vi tar tempen på Svenska Maskinmässans utställare

Grönt ljus för ny tunnelbana i Stockholm

Svenska Maskinmässan 2018
Inga fler ormbon

Hüllert stärker säljorganisationen

Uddevalla hamn väljer Melicon

Se alla Företagens egna nyheter

3 snabba

NOVOnox Hygienic

Plockstationer & Lean Ställage TRILOGIQ

Tomas Staaf förstärker teamet som affärsområdeschef i Stockholm

Beställ ID06-regbox i dag och få de första 3 månaderna gratis!

DISAB Group förvärvar HYR IN Gruppen

Ny toppmodern lastbilsverkstad för Borås Bil Lastvagnar

Träffa Metsos krossexperter på Solvalla

Ytterligare Bauhaus-uppdrag för Linotol

DISAB Vacuum Technology sålde maskiner på IFAT mässan i München, Tyskland.

TOTAL lanserar ny toppmodern produkt!

Hela veckan står vi på KIPP Scandinavia AB på Elmia Verktygsmaskiner.

Nummer 2-2018 av tidningen stålbyggnad är ute

KIPP har nu ökat sitt sortiment med 10 000 rostfria artiklar!

Välkommen att besöka oss på Elmia Verktygsmaskiner 15-18 maj

Maskin Mekano visar nyheter på Svenska Maskinmässan

DISAB Vacuum Technology AB stärker organisationen

Saltängen söker!

Stororder för Rusta

Hemsidor ökar försäljningen med klimatsymbol!

Nu har vi hittat ytterligare en stjärna till vårt säljteam - vilken tur vi ...

Digitalt dokumentationssystem hjälper byggbranschens jättar

TOTAL firar viktigt samarbete

Ny Toyota Hilux drivaxel och kardan

Ny olja för klassiska bilar

Sänd till en kollega

0.174