23948sdkhjf

Fördelning av byggbonusar beslutat

Nästan dubbelt så många kommuner har beviljats regeringens byggbonus i år jämfört med förra året. Totalt 1,8 miljarder kronor ska fördelas på 199 kommuner.
Boverket har beslutat om vilka kommuner som får ta del av den byggbonus på 1,8 miljarder som delas ut till bostadsbyggande runt om i Sverige, det skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Totalt kommer 199 kommuner att få en del av pengarna, vilket innebär att drygt två tredjedelar av kommunerna i Sverige når upp till kraven för bonusen. Totalt handlar det om 73 372 bostäder där bonus beviljas.

Stockholms län får den största delen av stödet. Kommunerna i länet delar på 470 miljoner kronor som fördelas på 21 509 bostäder. De följs av Skåne län och Västra Götalands län. Lägst andel fick Gotlands län som beviljas drygt 11 miljoner kronot fördelat på 458 bostäder.

– Jag är glad och stolt över att kommunerna i landet har fått fart på bostadsbyggandet. Regeringens byggbonus bidrar till att kommunerna nu planerar för fler bostäder och tar ansvar för bostadsförsörjningen, säger bostadsminister Peter Eriksson.

Förra året fördelades 185 miljarder kronor på 111 kommuner. Antalet kommuner har därmed nästan fördubblats. För att kunna ta del av byggbonus ställs bland annat krav på aktuell översiktsplan och aktuella riktlinjer för bostadsförsörjning och en formell ansökan måste göras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078