23948sdkhjf

Volkswagen investerar över 200 miljarder kronor

Satsar på att ställa om produktionen mot ett fokus på elektrisk mobilitet och modularisering.
Volkswagen gick under måndagen ut med att man kommer att 22,8 miljarder euro i sina anläggningar de kommande fem åren. I dagens valutakurs är det 227 miljarder svenska kronor.

Satsningen görs främst i Tyskland, men även i Spanien Portugal och Slovakien och företaget skriver att deras fokusområden kommer att vara vidareutveckling av modulär produktion, fortsatt modelloffensiv och orientering mot e-mobilitet.

– Det investeringspaket som nu antagits kommer att innebära ett väsentligt lyft för den största produkt- och teknikoffensiven i märkets historia. Vårt mål är att placera Volkswagen i en hållbar ledning i volymsegmenten och ta en ledande position inom e-mobilitet, säger Herbert Diess, chef för märket Volkswagen.

Elbilarnas utveckling har stor del i investeringarna. Man satsar hårt på det nya modulära elektriska drivsystemet som kallas MEB. Satsningen ska rendera elbilar i både A- och B-segmentet, som tidigare inte funnits som alternativ.

Den nya generationen ska lanseras brett 2020 och man hoppas att volymen producerade elbilar per år ska vara 100 000 vid lanseringen och 1 miljon 2025.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173