23948sdkhjf

Hela Sverige måste sanera för att bygga

SVT har gjort en sammanställning med landets kommuner, som visar att det kommer att byggas på mark som måste saneras i de 15 största kommunerna.
Vi har tidigare rapporterat om bland annat Gasverkstomten i Norrköpings inre hamn som genomgår en omfattande sanering inför ett större bostadsbyggnadsprojekt. En sammanställning som SVT Nyheter har gjort visar att projektet inte är något undantag.

Läs även: Inre hamnen i Norrköping saneras

Sammanställningen har gjorts genom enkäter som besvarats av personer som arbetar på kommunerna med frågor om framtida byggande. I enkätsvaren framgår att många av dagens planerade byggprojekt kommer att byggas på vad man vet, eller misstänker, är mark som är förorenad och därför behövs saneras.

Bland projekten märks Norra Djurgårdsstaden i Stockholm, ombyggnationen av SJ:s centralverkstäder i Örebro och Munksjöstaden i Jönköping, bland många andra.

SVT:s genomgång är inte heltäckande, så vissa projekt med samma förutsättningar kan saknas i deras undersökning. Men de projekt som omfattas av deras undersökning står för runt 50 000 bostäder och hundratusentals kvadratmeter kontors- och butikslokaler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.776