23948sdkhjf

Engcon köper namnrättigheter

En ny idrottshall har byggts i Strömsund, och tiltrotatortillverkaren Engcon har köpt namnrättigheterna i tio år.
Det hela började som ett medborgarförslag från femtonåriga Emma Borg 2011. Problemen med den gamla hallen var enligt henne att den inte höll standarden för de idrotter som utövades där. Förslaget togs på allvar och i år stod den nya hallen klar, skriver Engcon i ett pressmeddelande.

Engcon har valt att finansiera hallen genom att köpa namnrättigheterna. Den har nu namnet Engconhallen.

– Vi vill erövra världen med Strömsund som bas. Därför känns det rätt att hjälpa till att göra Strömsund mer attraktivt. Strömsund är viktigt för oss, säger Krister Blomgren, vd på Engcon holding i pressmeddelandet.

Hallen har byggts av byggföretaget Attacus och inleddes 2016. Hallen kommer i dag att kunna vara plats för seriespel i ett flertal idrotter på elitnivå. En läktare för 150 åskådare har även byggts i hallen.

Under tio år framöver äger Engcon namnrättigheterna. Företget har sedan tidigare engagerat sig inom idrottens värld, då man bland annat har ett samarbete med ishockeyklubben Skellefteå AIK.

– Vi tror att företag måste ta den här typen av samhällsansvar, det är jätteviktigt på mindre orter som Strömsund, säger Krister Blomgren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109