23948sdkhjf

Klartecken för samarbete Kramer-John Deere

John Deere får sälja Kramers lantbrukssortiment i Europa.

Berörda konkurrensmyndigheter har nu godkänt ett samarbete som innebär att John Deer får sälja Kramers lantbrukssortiment i Europa. Samarbetet omfattar allhjulsstyrda hjullastare, teleskopiska hjullastare och teleskoplastare, maskiner som tillverkas i Pfullendorf.

John Deere är en av världens största tillverkare av entreprenadmaskiner – på International Constructions lista över de största företagen på området under 2016 hamnade företaget på sjunde plats. Fortfarande saknas dock en hel del maskintyper, och det är anledningen till att företaget ingått ett strategiskt avtal med Kramer, ingående i Wacker-Neuson-koncernen.

Kramer är en av de ledande tillverkarna av kompakta hjullastare och teleskoplastare i Europa. Det här exklusiva samarbetet är ett extremt viktigt strategiskt steg för oss. Vi är övertygade om att vi nu kan ge vårt nät av säljare tillgång till slagkraftiga produkter som matchar våra egna perfekt, säger Markwart von Pentz, som basar för John Deers jordbruks - och grönytedivision i bland annat Europa.

Samarbetet blir inte mindre attraktivt av att en stor del av John Deeres kunder också använder maskiner från Kramer.

– En del av våra återförsäljare har Kramer i sitt sortiment sedan tidigare och har väldigt god erfarenhet av maskinerna. Nu blir de ett värdefullt komplement till samtliga övriga återförsäljare, säger Christoph Wigger, ställföreträdande försäljnings- och marknadschef för bland annat Europa.

Cem Peksaglam, avgående vd för Wacker Neuson SE, är synnerligen nöjd med uppgörelsen.

– Med John Deere har vi försäkrat oss om att vi knyter till oss den globala marknadsledaren i lantbrukkssektorn som strategisk partner. Det är ett win-win-samarbete som stödjer och skyndar på våra expansionsplaner och hjälper Kramer att stärka marknadspositionen bland lantbrukare, säger Cem Peksaglam, vd för Wacker Neuson SE.

Samarbetet inleds i Europa, men det finns redan planer på att efter hand utveckla verksamheten till bland annat Nordafrika, Mellanöstern och de före detta Sovjetstaterna.

– John Deere kommer också att köpa in sig som delägare i Kramer-Werke. Det ger en tydlig signal till företagets partners på försäljningssidan och understryker varaktigheten i den här alliansen. Nu när vi fått de europeiska konkurrensmyndigheternas klartecken kan vi sätta bollen i rullning, säger Cem Peksaglam.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079