23948sdkhjf

Ekerövägen ska breddas

Upphandling av byggentreprenörer kan påbörjas efter att vägplanen, för breddning av tre till fyra körfält, vunnit laga kraft.
Den laga kraft-vunna vägplanen innebär att Trafikverket nu kan påbörja upphandlingen av byggentreprenör för projektet, som hoppas lätta trycket på den hårt belastade vägen. Det ska enligt ett pressmeddelande ge betydligt bättre framkomlighet för kollektivtrafiken.

– Ekerö växer kraftigt och trafiksituationen är hårt belastad. Genom att utöka Ekerövägen från tre till fyra körfält förbättras framkomligheten i området och det blir smidigare att åka kollektivt, säger Pia Andersson, projektenhetschef på Trafikverket i pressmeddelandet.

Det blir en ombyggnation av en 9 kilometer lång sträcka som går från Nockeby i Bromma till Tappström på Ekerö. Den nya bredden kommer att göra så att det blir två körfält i bägge riktningarna med busskörfält under rusningstrafik. 7 kilometer av sträckan omfattas av vägplanen. Övriga2 kilometer ingår i vägplanen för Förbifart Stockholm

Längs vägen finns i dag tre broar. Nockebybron och Drottningholmsbron kommer att breddas. Tappströmsbron ska ersätts av en helt ny bro.

Arbetet förväntas kunna starta under senare delen av 2018 och ska pågå i tre år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14