23948sdkhjf

Thomas cement öppnar ny terminal i Uddevalla

Man har öppnat sin tredje hamnterminal för import av bindemedel.
Thomas cement, ett dotterbolag till Thomas concrete group, har invigt sin tredje terminal i Sverige. Man har gjort en investering på 30 miljoner kronor i hamnen i Uddevalla. Den invigdes den 22 november och har en kapacitet på 7 000 ton, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Placeringen har enligt företaget ett flertal fördelar. Dels kommer man nu närmare Göteborgsområdet, som ses som en viktig marknad för företaget, men det möjliggör också färre transporter och mindre miljöpåverkan.

För de blir den en viktig pusselbit i att bättre kunna serva koncernens betongfabriker som förvärvades under förra året av systerbolaget Thomas betong. Tre av dessa ligger i Göteborgsområdet.

– Tack vare den nya fabriksstrukturen och terminalen i Uddevalla hamn står vi nu väl rustade för att möta våra kunders växande efterfrågan på högkvalitativ betong. Göteborg är särskilt viktigt för oss eftersom det under de närmaste åren ska genomföras stora infrastrukturprojekt i staden, säger Hans Karlander, vd och Koncernchef Thomas concrete group AB i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078