23948sdkhjf

Skanska och Skellefteå vann pris för hållbar infrastruktur

Exploateringen av västra Eriksberg i Skellefteå vann pris för hållbar infrastruktur på Sweden green building awards.
Skanska har tillsammans med Skellefteå kommun vunnit pris för hållbar infrastruktur för arbetet med exploateringen av västra Eriksberg i Skellefteå, det skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

– Det är fantastiskt roligt att få vinna detta pris i konkurrens med stora miljardprojekt. Entreprenadformen ”utförarentreprenad i samverkan” har bidragit till att vi tillsammans med kommunens byggledare aktivt diskuterat oss fram till hållbara lösningar i projektet säger Sören Gustavsson, projektchef på Skanska i Skellefteå i pressmeddelandet.

I motiveringen skriver juryn bland annat: "Det här projektet visar på möjliga klimatbesparingar i ett traditionellt markprojekt, att mycket stor besparing kan nås även när det inte finns tillgång till specialtrailers eller förnyelsebara bränslen. Genom nytänkande och strukturerad planering har klimatutsläpp på 118 ton CO2-ekvivalenter undvikits."

Från kommunens sida menar man att priset är ett bevis på att deras förändrade arbetssätt börjat ge resultat.

– Arbetet med område Eriksberg där Skanska varit huvudentreprenör är ett bra exempel på hur våra riktlinjer omsatts i praktiken. Samarbetsmässigt har det genomförts i ett öppet och prestigelöst klimat där många idéer diskuterats och tagits tillvara säger Jan Burlin, projektledare på Skellefteå kommun.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094