23948sdkhjf

Broreparationer väntar i Västerbotten

Svevia har fått förlängt kontrakt för underhåll av broar i Västerbotten.
23 broar ska under perioden 2018-2022 renoveras i Svevias regi på uppdrag av Trafikverket. Kontraktet för underhåll av borarna har Svevia haft sedan 2013, och nu förlängs det med ytterligare fem år till ett kontraktsvärde om 39 miljoner kronor.

– Broreparationerna omfattar utbyte av kantbalkar som har en bärande funktion och är den del av bron där räckena sitter. Vi ska även byta tätskiktet som är ett lager mellan asfalten och betongen som skyddar armeringen från rost och betongen från fuktskador, säger Per Fahlman, arbetschef på Svevia.

Arbetet med de första broarna påbörjas nästa sommar. Det handlar då om tre broar längs med E4 mellan Byske och Skellefteå samt två broar på Skelleftehamnsleden.

– Under de kommande fem åren kommer vi att utföra 23 stycken planerade brorenoveringar. Utöver det utförs löpande underhåll som spolning, rengöring och broinspektioner. Genom rengöring förlängs betongens livslängd och det blir lättare att se hur brokonstruktionen mår och upptäcka skador, säger Per Fahlman.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094