23948sdkhjf

Västra Götalandsregionen: "Lägg tillbaka stambanan i planen"

I sitt remissvar till Trafikverkets infrastrukturplan skriver en enig Västra Götalandsregion att man vill se en ny stambana mellan Göteborg och Borås i planen.
Trafikverkets infrastrukturplan för 2018-2029 är just nu ute på öppen remiss hos ett antal instanser runt om i landet. En satsning som inte fanns med i planen var en ny stambana mellan Göteborg och Borås. Det är den punkten som regionen trycker hårdast på i sitt remissvar.

Man skriver bland annat att man förväntar sig att regeringen lyssnar och ser till att det omfattas av planen.

"Banan behövs nu, och det är en absolut förväntning från vår sida att sträckan läggs tillbaka i planen med byggstart innan nästa revidering 2022. Det råder enighet om detta i regionen och samtliga fyra kommunalförbund står bakom prioriteringen." skriver regionen i remissvaret.

Regionen pekar särskilt ut Landvetter flygplats roll som en viktig del i varför just sträckan Göteborg-Borås bör vara med i planen. De menar att det är många företag som är helt beroende av att flygplatsen är lättillgänglig och deras förslag är att den nya stambanan skulle gå via Landvetter med en station där.

Regionen vill tydligt markera vikten av att projektet tas med i planen genom att ordförande i samtliga kommunalförbund skrivit under remissvaret tillsammans med regionens ordförande, Johnny Magnusson.

Svarstiden för remisserna börjar nu lida mot sitt slut. Infrastrukturplanen är ute för öppen remiss fram till den 30 november i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111