23948sdkhjf

Atlas Copco stärker upp Epiroc

Företaget har tecknat avtal om att förvärva amerikanska Cate drilling solutions och sydafrikanska Renegade drilling supplies proprietary för att ingå i Epiroc.
Atlas Copco har skrivit avtal om att förvärva två separata företag – ett i USA och ett i Sydafrika. Det skriver företaget i två pressmeddelanden.

Det ena är en Salt Lake City-baserad distributör av deras borrutrustning, Cate drilling solutions LLC. De är fullservice-distributör av Atlas Copcos borrutrustning och komponenter i delstaterna Utah, Nevada, Wyoming och Idaho med 35 anställda. De kommer att ingå i Mining and Rock Excavation Service i Epiroc. Förväret väntas gå igenom under första kvartalet 2018.

– Att ha det starka teamet på Cate Drilling Solutions som del av vår grupp kommer att se till att vi kommer närmare våra gruvkunder i centrala USA och kan serva dem ännu bättre, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik i ett pressmeddelande.

De andra företaget som man skrivit avtal om att förvärva är Renegade Drilling Supplies Proprietary Ltd. Även de kommer att ingå i Epiroc men i avdelningen Rock drilling tools. Det köpet förväntas bli klart inom en snar framtid.

De tillverkar bland annat borrstänger, kärnborrningsverktyg och diamantborrkronor för prospekteringsborrning, med säte i Johannesburg.

– Det här förvärvet kommer att stärka vår produktportfölj och etablera en stark regional närvaro för tillverkning av komponenter för gruvprospektering, säger Helena Hedblom.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14