23948sdkhjf

Skanskas nya vd och koncernchef utsedd

Vice vd Anders Danielsson blir ny vd och koncernchef för Skanska, som rekryterar internt.
Skanska har rekryterat internt när den nya koncernchefen nu har tillsatts. Det blir Anders Danielsson som kliver in som ny vd och koncernchef för Skanska, det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad att Anders Danielsson har gått med på att ta sig an rollen som ny vd för Skanska. Han har nästan 30 år på Skanska bakom sig med mycket solida resultat, säger Hans Biörck, styrelseordförande Skanska i pressmeddelandet.

Anders Danielsson har varit på Skanska sedan 1991. Han är i dag vice vd och sitter i koncernledningen. Hans ansvarsområden har fram till nu varit Skanskas byggenheter i USA och Skanska infrastrukturutveckling.

Under sina drygt 25 år på Skanska har han arbetat inom många olika delar av koncernen. Han har bland annat varit vd för Skanska Sverige och Skanska Norge. Hans framgångsrika arbete med bygg- och utvecklingsverksamheter i olika länder pekar Hans Biörck på som en viktig del i utnämnandet.

– Han är mycket resultatorienterad och har ett starkt lönsamhetsfokus. Han är också en mycket uppskattad ledare med en tydlig etisk kompass, säger Hans Biörck.

Anders Danielsson ser fram emot att ta näst steg i karriären.

– Skanska är ett företag med fantastiska människor och projekt. Jag ser verkligen fram emot att få leda koncernen och vara del av att utveckla ett lönsamt Skanska som bygger för ett bättre samhälle, säger Anders Danielsson.

Han kommer att tillträda den nya tjänsten efter årsskiftet, då nuvarande vd och koncernchef Johan Karlström övergår i en rådgivande roll.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093