23948sdkhjf

Ny vd på Delvator

Lotta Lundquist avgår som vd efter bara 1,5 år, hennes efterträdare blir Thomas Pehrsson. – Som tekniker ser jag verkligen fram emot att få lära mig mer om Hitachis entreprenadmaskiner, säger han.

Hitachis svenska generalagent får en ny vd nästa år, Lotta Lundquist avgår av hälsoskäl och efterträds av Thomas Pehrsson den första maj nästa år.

Enligt företaget sker vd-skiftet efter ett rekordår och i ett mycket expansivt skede.

Delvator växer och utvecklas på en stark marknad. Det gläds vi åt och särskilt glädjande är att man nu ser ett allt större intresse från svenska maskinägare för Hitachis hjullastarprogram, säger Delvators VD Lotta Lundquist i pressmeddelandet.

Thomas Pehrsson har varit ledamot i Delvators styrelse i tre år, det nya jobbet innebär att han lämnar Somfy Sweden, där han varit vd i elva år. Han har tidigare innehaft höga poster på Honda Power Equipment och Axis Communications AB.

Som tekniker ser jag verkligen fram emot att få lära mig mer om Hitachis entreprenadmaskiner, säger Thomas Pehrsson, som förutom teknisk utbildning även innehar en Executive MBA-examen.

Jag gläder mig åt att få tillträda VD-jobbet. Jag kommer in i Delvator under en högkonjunktur med stark försäljning och är ödmjuk inför uppgiften att förvalta all den styrka som Lotta Lundquist, hennes företrädare, samt företagets ägare Christer Arvidson har byggt upp under årens lopp, säger Thomas Pehrsson.

Christer Arvidson kommenterar också vd-bytet i företagets pressmeddelande.

Lotta har gjort ett mycket bra arbete under sin tid som VD, med kraftigt ökad omsättning, stigande marknadsandel och en bra utveckling av vårt servicenät.

Grunden för en fortsatt positiv utveckling är lagd och jag är lugn med att Thomas Pehrsson nu kan ta vid på ett bra sätt. Inte minst mot bakgrund av hans gedigna erfarenhet som företagsledare och hans redan goda kunskap om Delvator.

Lotta Lundquist kommer att att fortsätta vara aktiv i styrelsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109