23948sdkhjf

Svevia bygger åt cyklisterna

Sprängningsarbete det mest kritiska momentet när Svevia bygger ut Kattegattleden förbi Steninge och Stranninge.
Kattegattleden sträcker sig från Helsingborg i söder till Göteborg. Genom skånska och halländska landskap, i nära ansultning till havet, går cykellederna. Hela sträckan kommer att bli 37 mil för cyklisterna att ta sig igenom.

Svevia har fått uppdrag att bygga ut två delsträckor på sammanlagt sju kilometer av leden. Det handlar om en gång- och cykelväg förbi samhällena Steninge och Stranninge. kontraktet har man fått på uppdrag av Trafikverket i samarbete med kommunerna Halmstad och Falkenberg till ett värde av 9,8 miljoner kronor, skriver man i ett pressmeddelande.

Det är två gång-cykelsträckor som ska byggas. Tre kilometer går genom Steninge och fyra kilometer går genom Stranninge.

– Det är sträckan genom Steninge som kommer att bli mest utmanande. Den ska dras genom typisk västkustmiljö med kuperad och stening terräng vilket betyder att vi måste utföra mycket sprängarbeten. Här måste vi gå mycket varsamt fram då det sker intill bebyggelse, det finns vackra gamla stenmurar att ta hänsyn till samtidigt som vi befinner oss mycket nära ett Natura 2000-område, säger Christer Nyhlén på Svevia i pressmeddelandet.

Svevia påbörjade sitt arbete under mitten av november och ska vara klara i maj 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094