23948sdkhjf

Namnskifte för framtiden

Ökad tydlighet mot utländska beställare och en signal om förnyelse och framåtanda. Det är två förklaringar till varför Skanska Asfalt och Betong nu byter namn till Skanska Industrial Solutions.

Betong, asfalt och bergkross, vägservice och maskinuthyrning. Det är några av de grundläggande beståndsdelarna i samhällsbyggandet. För Skanskas del har den något diversifierade verksamheten samlats i en enhet som fått det träffande namnet Asfalt och Betong.

När verksamheten nu byter namn till det mer internationellt klingande Industrial Solutions ska det också illustrera att verksamheten är betydligt bredare än bara leverans av varor och tjänster.

Den asfalt som produceras innehåller exempelvis olika hög grad av återvunnet material. Med betongen finns också möjligheten att tillgodogöra sig den svenska byggjättens omfattande kunskap på området i form av rådgivning om produktval och gjutmetoder.

Produkt- och tjänstepaletten innehåller även drift och underhåll av vägar och broar liksom tillhandahållande av den utrustning och de maskiner som krävs för att arbetet på en byggarbetsplats ska kunna bedrivas säkert och effektivt under hela byggprocessen.

Med namnbytet till Industrial Solutions blir det något av ett avslut för ett gammalt sätt att se på vardagen, nu är det nya tider som gäller..

– Namnet signalerar förnyelse och framåtanda, och är ett uttryck för en utveckling vi arbetat med i flera år. Det inkluderar alla våra verksamheter, samtidigt som det betonar att vi både jobbar med lösningar och har en industriell tillverkning av olika produkter. Dessutom är det internationellt gångbart, säger Per Åkerman, vd för Skanska Industrial Solutions.

Av bara farten byter Skanska Maskin samtidigt namn till Skanska Rental, även det en förändring som ligger i tiden. Inte minst i Sverige ses rental som en betydligt mer träffande beskrivning än den traditionella och mer begränsande beskrivningen som maskinuthyrare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094