23948sdkhjf

Fortsatt förbättring av Västerbottens broar

I Västerbotten finns totalt 1 342 broar på det statliga vägnätet. 23 av dessa ska, enligt nuvarande planer, renoveras under de närmaste fem åren.

Sedan 2013 har brounderhållet i Västerbotten skötts av Svevia. När Trafikverket nu upphandlat uppdraget för perioden 2018-2022 får samma entreprenör fortsatt förtroende i ett uppdrag värt cirka 39 miljoner kronor som omfattar både inspektion och renovering.

– Under de kommande fem åren kommer vi att utföra 23 planerade brorenoveringar. Utöver det utförs löpande underhåll som spolning, rengöring och broinspektioner. Genom rengöring förlängs betongens livslängd och det blir lättare att se hur brokonstruktionen mår och att upptäcka skador, säger företagets arbetschef Per Fahlman.

– Broreparationerna omfattar utbyte av kantbalkar som har en bärande funktion och är den del av bron där räckena sitter. Vi ska även byta tätskiktet som är ett lager mellan asfalten och betongen som skyddar armeringen från rost och betongen från fuktskador.

– De planerade broreparationer som vi påbörjar till våren och sommaren är tre av broarna längs E4 mellan Byske och Skellefteå samt två broar längs Skelleftehamnsleden. När det gäller E4-broarna så planerar vi att leda trafiken förbi reparationerna för att öka säkerheten för våra medarbetare med så liten trafikpåverkan som möjligt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062