23948sdkhjf

Bättre utblick ger säkrare lossning

Lindes nya gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregat View, ska förbättra förarens synfält vid lastning och lossning.
När Linde tog fram sitt senaste gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregat insåg man att det fanns vinster att göra i förarens synfält, om konstruktionen bara blev lite annorlunda, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vårt mål var att förbättra förarens sikt för att förenkla deras arbete och göra processer säkrare. Under utvecklingen upptäckte vi att flera mindre synfält är effektivare än ett fåtal större, säger Frank Bergmann, produktchef för motviktsbalanserade truckar på Linde material handling.

Sidoföringscylindern har placerats högre och gaffelspridningscylindern i mitten, vilket gjorde att nya synfält uppstod. Istället för att använda rör har man använt slangar och plåtarna är fasade. Allt det här sammantaget gjorde att synfältet blev bättre.

– Med det nya gaffelspridnings- och sidoförskjutningsaggregatet ger vi kunderna en nyckel till ökad säkerhet och effektivitet vid truckanvändning, säger Frank Bergmann.

Aggregatet finns till alla Lindes elektriska och dieseldrivna motviktstruckar med lastkapacitet mellan 1,2–5,0 ton. Den har optimerats för lyfthöjder mellan 700-1400 millimeter, eller vad man skulle kunna beskriva som normala höjder för lastning och lossning på lastbilar.

Kunder som har individuellt bultade gafflar kommer att kunna använda det nya aggregatet, då dess balkar har tre pilothål var.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094