23948sdkhjf

Sandbäckens köper VVS-företag

Sandbäckens fortsätter sin förvärvsrunda, senast ut är Rörproduktion, ett VVS-företag med bas i Östergötland, Södermanland och Mälardalen.

Sandbäcken har haft spenderbyxorna på under 2017, tidigare i år köpte företaget sprinklerföretagen Sprincom AB och Mälar Sprinkler AB och nu uppges i pressmeddelande att Sandbäckensfortsätter följa sin offensiva tillväxtstrategi” – det senaste förvärvet är Rörproduktion Sverige AB.

Enligt ett tecknat avtal förvärvar Sandbäcken Rörproduktion Sverige AB med tillhörande dotterbolag – i affären ingår dock inte Rörproduktion Sverige AB:s verksamheter Kakelentreprenören i Östergötland AB, Badrumsgrossisten AB och Novror AB.

Rörproduktion grundades i Norrköping 2010 med fyra anställda. I dag har företaget 150 anställda och etableringar i Norrköping, Linköping, Nyköping, Katrineholm och Stockholm. 

–  Rörproduktion är ett av Sveriges mest kunniga VVS-företag, med stark lokal förankring på de orter de är verksamma och med en företagskultur som stämmer väl överens med Sandbäckens. Rörproduktions duktiga medarbetare kommer att bli ett starkt tillskott till vårt team, säger Sandbäckens koncernchef Peter Johansson i pressmeddelandet. 

Rörproduktions huvudsakliga fokus ligger på service, entreprenader, konsultationer och projektering inom VVS. Företaget uppges uppfylla branschens krav på Säker Vatteninstallation och Heta Arbeten och är också certifierat för kyla samt återförsäljare av värmepumpar. 

Sandbäckens uppger att det senaste förvärvet innebär att man räknar med en årsomsättning på cirka 1,2 miljarder kronor och cirka 700 anställda totalt sett.

Förvärvet ska genomföras i början av 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079