23948sdkhjf

Miljardinvestering i forskningsbyggnader

Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet ska byggas ut. Kostnaden blir 1,2 miljarder kronor.
Akademiska hus styrelse fattade under fredagen beslut om en jätteinvestering. 1,2 miljarder kronor på att bygga ut Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet. Satsningen som görs tillsammans med Uppsala universitet är den största gemensamma någonsin, skriver Akademiska hus i ett pressmeddelande.

I dag består Ångströmlaboratoriet av 72 000 kvadratmeter byggnader. Investerings som ska göras innebär att det byggs ytterligare 30 000 kvadratmeter, som anpassas för den forskning som bedrivs.

– Vi är glada över att kunna komma vidare i planerna med Nya Ångström och att utvecklingen av campusområdet fortsätter. Med investeringen skapas bättre förutsättningar för studenter och forskare, vilket stärker universitetet och området kring Ångström, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör på Akademiska hus i pressmeddelandet.

Först ska en ny flygel byggas, med lokaler för undervisning och kontor. Därefter byggs en ny kubformad huvudbyggnad, som kommer att husera 400 anställda och cirka 1 200 studenter.

Byggstart för flygeln kommer att bli till våren 2018 och beräknas stå helt färdigt 2020. Den nya huvudbyggnaden byggstartas till hösten 2018 och beräknas vara klar för inflytt till våren 2022.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156