23948sdkhjf

Hitachi tänder på svenska tänder

Combi Wear Parts är nybliven partner till Hitachi som kommer att använda ett slitdelssystem utvecklat av det Ljungbybaserade företaget till skoporna för nya gräv- och lastmaskiner som tillverkas för den europeiska marknaden

Alla nya gräv- och lastmaskiner som tillverkas för den europeiska marknaden och som monteras i Hitachis europeiska fabriker, kommer att utrustas med ett slitdelssystem som Combi Wear Parts tagit fram specifikt för den japanska maskingiganten. Nyligen skickades den första leveransen med två av de cirka 30 modeller som omfattas av avtalet från fabriken i Ljungby.

Affären kommer att ha en gradvis tillväxt och vi planerar att nå en årlig omsättning på 15–20 miljoner kronor inom den kommande treårsperioden, säger företagets vd Fredrik Ivansson som ser väldigt ljust på framtiden.

Samarbetet med Hitachi ger helt nya förutsättningar för tillväxt och företaget är redan inne i en större genomgång av produktionsprocessen, med avseeende på både maskinpark och resurser. Redan nu planeras för såväl uppgradering som nyrekrytering i Ljungby.

Nu förbereder vi oss för att kunna utöka verksamheten och öka takten i produktionen. Ett arbete sker just nu med interna och externa resurser för att säkerställa och garantera större kapacitet och flexibilitet inför den framtida förväntade volymökningen, säger Emma Sundqvist, platschef i Ljungby.

Stommen för samarbetet är slitdelssystemet C-Rex som hade världspremiär på Bauma 2016. Systemet togs emot väldigt väl av marknaden som inte minst uppskattade den hammarlösa mekaniska låsning som underlättar montering och demontering av tänder avsevärt. Systemet har nu anpassats i enlighet med önskemål från Hitachi som därmed fått tillgång till helt exklusiva produkter som kan användas på skopor i hela det aktuella modellprogrammet. För grävmaskiner handlar det om modeller från ZX140W till ZX870 och för hjullastare från ZW140 till ZW550.

Viss betydelse för samarbetet har också det avtal som tecknades i samband med Bauma med Kiesel som exklusiv dealer i Tyskland. Eftersom det tyska företaget redan då var väletablerat som importör och distributör för Hitachis entreprenadmaskiner i Tyskland och Österrike var grunden lagd till ett än närmare samarbete.

Vi har en stark relation till Hitachis återförsäljarnät som sedan lång tid använder flera av våra produkter ur befintligt sortiment. Detta har säkerligen spelat in i Hitachis beslut då man vill ta fram ett starkt produktprogram, säger Fredrik Ivansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125