23948sdkhjf

Svevias största vindkraftsuppdrag

Uppdraget att konstruera och bygga 58 fundament och anlägga infrastrukturen för ny vindkraftpark nordväst om Gävle, har gått till Svevia.
På gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland, med en högsta punkt på 360 meter över havet, ska en ny vindkraftpark byggas. Svevia har fått uppdraget av energiföretaget OX2 att bygga fundamenten och infrastrukturen för parken.

De kommer att bygga vägar, gräva kabelschakter, för el- och signalledningar och gjuta de 58 fundamenten som vindkraftverken ska stå på. Utöver det ingår det att bygga kranplatserna som behövs för att kunna lyfta upp och montera de 180 meter höga vindkraftverken.

– När man bygger en vindkraftspark är en fungerande logistik avgörande. I det här området finns det en ganska väl utbyggd infrastruktur med skogsvägar vilket skapar goda logistiska möjligheter. Storleken och antalet verk är dock en rejäl utmaning, säger Dan Hellenberg, konsktruktionschef för vindkraft på Svevia.

Hela projektet är värt 250 miljoner kronor för Svevias del, och blir därmed det största vindkraftprojektet i företagets historia. Hela vindkraftparken ska vara klar vintern 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.578