23948sdkhjf

Delete växer vidare

Förvärv av tre finska industrisanerings- och avloppstjänsteföretag gör att Delete fortsätter sin ambition att stärka positionen bland leverantörer av miljötjänster i Norden

Med hjälp av drygt 30 förvärv i kombination med organisk tillväxt i Finland och Sverige har Delete vuxit snabbt som leverantör av miljötjänster i Norden. I mellandagarna var det dags att presentera nya tillskott i koncernen.

Förvärvet av Uudenman Erikoispuhdistus Oy, T & K Karppanen Oy och Kaivopumppu M Kulmala Oy med dotterbolag är ett av de största inom industrisanering i Deletes historia. De förvärvade företagen lär tillsammans landa på en nettoomsättning på närmare 20 miljoner euro under 2017. De sysselsätter ungefär 120 medarbetare och har en lönsamhet som köparen beskriver som god. Säljare är Porvoon Huoltomiehet Oy och parterna har kommit överens om att inte uppge förvärvssumman.

– Deletes strategiska mål är att vara våra kunders förstahandsval som leverantör av miljötjänster i Norden. Detta förvärv innebär att våra industrisaneringsresurser nu blir betydande också på nordisk nivå, säger Jussi Niemelä, vd för Delete Group.

Förberedelser för att integrera bolagen i Delete har redan påbörjats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141