23948sdkhjf

Skanskachef till NCC

NCC Infrastructure plockar sin nya affärsområdeschef från Skanska- Kenneth Nilsson kommer närmast från en post som chef för Skanskas anläggningsverksamhet i östra USA.

I april får NCC Infrastructure en ny affärsområdeschef när Kenneth Nilsson ersätter Göran Landgren, som är tillförordnad affärsområdeschef.

Kenneth Nilsson, som även kommer att ingå i NCC:s koncernledning, beskrivs som erfaren, med 20 års erfarenhet från olika chefspositioner inom Skanska och ledningsgruppsarbete och tio år som arbetschef, projekt- och arbetsledare.

Kenneth Nilsson har varit regionchef för Skanska Väg och Anläggning Väst i fem år och 2003 till 2011 var han vice vd för Väg och Anläggning Skanska Sverige. Han har också varit vd för finska Skanska Oy i tre år och operativ chef för anläggnings- och byggverksamhet i Skanska Sverige i tre år. 2017 blev han ansvarig för Skanska Civil East i USA.

– Kenneth Nilsson har framgångsrikt vänt förlustbringande verksamheter till vinst inom Skanska. Han är också en mycket uppskattad ledare och jag är övertygad om att han kommer ge ett värdefullt bidrag till hela NCC:s utveckling, säger Håkan Broman tillförordnad vd och koncernchef i pressmeddelandet.

Med mina tidigare erfarenheter från framförallt anläggning men också bygg är min förhoppning att jag ska kunna bidra till att skapa en framgångsrik nordisk anläggningsaffär med kunderna i fokus. Det blir också spännande att bidra i NCC:s koncernledning, säger Kenneth Nilsson, i samma pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079