23948sdkhjf

Helgjutet företagsköp

S:t Eriks stärker sin ställning som leverantör av betongprodukter genom förvärvet av Vinninga Cementvarufabrik.

S:t Eriks är en stark industriell aktör inom betongprodukter och har ett gediget kunnande om marknaden, säger Anders Holgersson, Vinninga Cementvarufabriks vd och ägare, som räknar med att de nya ägarna ska bidra till fortsatt utveckling av verksamheten.

Familjeföretaget Vinninga Cement har hängt med i 80 år sedan starten 1937. Efter att inledningsvis ha varit inriktat på tillverkning av rör till täckdikning av åkermark har produktionen allt mer gått över till bland annat vägg- och sockelelement, plintar, balkar och utrustning för trafikavstängningar, ett sortiment som blir ett starkt komplement till köparens marksten, rör, stödmurar, takpannor och liknande produkter.

S:t Eriks kommer att vara stöttande i bolagets fortsatta tillväxt och bolaget kommer att drivas vidare utan förändringar, lovar S:t Eriks vd Per-Johan Dahlgren.

Tanken är att Vinninga Cement, som i dag omsätter drygt 100 miljoner kronor, ska drivas vidare som ett separat dotterbolag i S:t Eriks-koncernen.

Förvärvet är S:t Eriks andra på kort tid. För ett par månader sedan köptes Nordskiffer, även där med avsikt att driva bolaget vidare som ett separat dotterbolag och med de tidigare ägarna kvar inom bolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078