23948sdkhjf

Snabba puckar i Varberg

En tidsmässigt tight utmaning väntar Svevia när Varberg ska få en ny badplats – företaget uppger att tiden och vädret är två stora utmaningar när det gäller pålning och betongarbeten i marina miljöer.

Varberg ska få en ny badplats strax väster om Varbergs fästning, bredvid stenpiren med det gamla kallbadhuset.

I uppdraget, som är värt 14 miljoner kronor och som gått till Svevia, ingår att bygga ett nytt soldäck, en brygga samt kompletterande arbeten på den intilliggande stenpiren det ska också byggas stödmurar, balkar och bänkar av betong, den nya badplatsen ska bli handikappanpassad och får två hopptorn: ett 3,7 meter högt och ett lite lägre.

Vi börjar med pålningen. Det är 120 pålar som ska pålas ner i havsbotten och som utgör själva stommen till bryggarmarna. Vid piren ska vi gjuta 24 betongbalkar som utgör stommen av den inre delen av bryggan ihop med stödmurarna, säger Henrik Johansson på Svevia i ett pressmeddelande.

Arbetet skulle egentligen ha påbörjats redan i november men fick skjutas upp på grund av andra byggen i området. Svevia uppger att projektet, som ska vara färdigt i juli, därför blir en” tidsmässigt tight utmaning.

Pålning och betongarbeten i marina miljöer innebär framförallt två utmaningar. Tiden och vädret. För att det marina djurlivet inte ska påverkas av grumling i vattnet är vi begränsade till att utföra det arbetet fram till den sista mars. Vi är också väldigt väderberoende. Det här är västkusten. När det blåser in från öppet hav finns det begränsningar för hur mycket arbete som kan utföras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047