23948sdkhjf

Demoleringsutrustning byter namn

Sedan årsskiftet ingår Atlas Copcos division för grävmaskinsburna hydrauliska redskap i Epiroc, vilket bland annat innebär att exempelvis hydraulhammare och olika varianter av demoleringsutrustning nu marknadsförs och säljs under det nya varumärket.

Den verksamhet som ny flyttats över till Epiroc har en historia som sträcker sig mer än 50 år bakåt i tiden. 1963 började tyska Krupp Berco Bautechnik tillverka hydraulhammare och har efter hand byggt på produktutbudet med en bred flora demoleringsutrustning.

Företaget förvärvades av Atlas Copco 2002 och kan i dag erbjuda i runda tal 100 olika redskap. Flaggskeppet är HB 10000, som beskrivs som världens största serietillverkade hydraulhammare, och där varje slag motsvarar vikten av 150 elefanter.

Frånsett det nya varumärket blir dock inte skillnaden så stor. Tillverkningen sker på samma ställen som tidigare, utvecklingsavdelningen är samma som tidigare och kunderna kommer att möta samma ansikten som förr. Divisionschefen Goran Popovski menar att det till och med kan medföra vissa förbättringar eftersom den nya organisationen innebär ökad specialicering och därmed möjligheter till ett ökat fokus på att utveckla ännu bättre lösningar än tidigare vad gäller både produkter och kundsupport.

Epiroc må vara en ny spelare, men har en solid historia på marknaden och vår ambition är att vara marknadsledare på varje marknad och inom varje segment, säger Goran Popovski.

Atlas Copco har samlat sin gruv- och anläggningsverksamhet i det som nu kallas Epiroc. Tanken är att hela paketet ska delas ut till aktieägarna som ett helt separat bolag. Slutligt beslut väntas tas på den närmaste årsstämman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078