23948sdkhjf

Skanska vinstvarnar – säger upp 3 000 anställda

Byggkoncernen meddelar i dag att man till följd av bland annat svaga resultat i Europa säger upp 3 000 personer för att minska kostnaderna.
Skanska meddelar att man kommer att genomföra en omfattande omstrukturering för att förbättra lönsamheten. Åtgärderna kommer att belasta resultatet för fjärde kvartalet 2017 med cirka 1,1 miljarder kronor.

Bolaget meddelar att de nordiska byggenheterna är fortsatt starka. Men som en följd av svaga resultat i flera av bolagets andra byggenheter har man nu beslutat om att omstrukturera byggenheterna i Polen, lämna energisektorn i USA och fokusera på kärnverksamheten i Storbritannien samt att fortsätta anpassa verksamheten i Tjeckien till en tuffare marknad.

Uppsägningar – en kostnadsbesparing på 1 miljard kronor årligen
Skanska meddelar att man kommer att se över koncernens styrning i syfte att "minska kostnaderna och öka effektiviteten".

Kostnaderna till följd av omstruktureringarna beräknas till 600 miljoner kronor under 2018, varav majoriteten kommer från uppsägning av omkring 3 000 anställda, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

På sikt uppskattar Skanska att uppsägningarna kommer att innebära kostnadsbesparingar på cirka 1 miljard kronor årligen.

Enligt byggkoncernen beräknas rörelseresultatet för 2017 uppgå till 5,3 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079