23948sdkhjf

Fler maskiner från Oisterwijk

Nederländska Tobroco-Giant har vuxit snabbt de senaste åren i takt med ökad efterfrågan på kompakta lastmaskiner. Bedömningen är fortsatt expansion, vilket gör att företaget nu bygger ut fabriken i Oisterwijk.

I februari förra året kunde Tobroco Machines visa fram den 15 000:e Giant-maskin som lämnat företagets fabrik. Företaget är inne i en stark expansionsfas med växande efterfrågan och ett internationellt nät av återförsäljare som blir allt större och nu finns representerat i mer än 40 länder.

Företaget gör därför en rejäl satsning för att dels förstärka sitt avtryck globalt och dels öka produktionskapaciteten samtidigt som ambitionen också är att hitta hitta tekniska lösningar anpassade till vad kunderna kan tänkas efterfråga i framtiden. Uttalade mål är exempelvis att minska miljöbelastningen genom att kunna erbjuda både eldrift och och vanliga fossildrivna motorer som ger mindre utsläpp än sina föregångare.

Samtidigt har företagsnamnet anpassats på ett sätt som tydligt visar släktskapet med varumärket Giant. I fortsättningen är det Tobroco-Giant som gäller.

Av stor vikt för den framtida satsningen är att öka produktionskapaciteten. Målet är att redan år 2020 kunna producera minst 4 500 maskiner per år. Det ska uppnås med hjälp av en cirka 8 000 kvadratmeter stor utbyggnad och en produktionsprocess som präglas av LEAN-tänkande. Det innebär bland annat att mycket av den information som tidigare lämnats på papper ska ges digitalt samtidigt som en större del av komponenttillverkningen sker samlat och tillförs produktionslinan i den mängd som behövs och vid den rätta tidpunkten. Allt kommer att vara övervakat och styrt med hjälp av modern datateknik som redan tagits i bruk.

Även fabrikens maskinpark moderniseras, bland annat har två nya svetsrobotar installerats. Sammantaget ska förändringarna skynda på tillverkningen avsevärt.

En vital del i produktionskedjan blir det helt automatiserade höglager som ska säkra tillgången på de delar som behövs. Genom att göra lagret 16 meter högt minskas behovet av markyta, något som är ett viktigt mål i sig.

Även utvecklings- och säljpersonal får nya lokaler, bättre anpassade till verksamheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11